Unitatea 2 a centralei de la Cernavodă a fost repusă în funcţiune
Unitatea 2 a centralei nuclearelectrice de la Cernavodă a fost repusă în funcţiune joi, 1 noiembrie, după 12 zile de revizie, perioadă în care reactorul a fost oprit, a anunţat vineri societatea naţională Nuclearelectrica.
Unitatea 2 a centralei de la Cernavodă a fost repusă în funcţiune
Grupul 2 al centralei a fost oprit la 19 octombrie, pentru revizia finală, după primele patru săptămâni de funcţionare la capacitate maximă.
Reactorul a fost conectat pentru prima dată la sistemul energetic naţional în 7 august, iar pe 26 septembrie a început să funcţioneze la capacitatea nominală, de 700 MW.
În perioada opririi planificate au fost efectuate mai multe lucrări şi activităţi de inspecţie, printre care îndepărtarea unor dispozitive specifice perioadei de expoatare iniţială, verificarea componentelor interne ale turbinei, a vaselor de presiune, se arată în comunicatul Nuclearelectrica.
ULTIMELE ȘTIRI
-
VIDEO. Hamas a predat Crucii Roșii primele trei ostatice. Israelul eliberează din Închisoarea Ofer 90 de palestinieni la schimb
-
Iohannis: România salută eliberarea primului grup de ostatici, între care o româncă
-
Trump organizează un miting al victoriei la Washington înainte de inaugurare
-
Statele Unite devansează China şi redevin cel mai mare partener comercial al Germaniei
Unitatea 2 a atins, joi, puterea nominală şi a intrat în exploatare comercială.
O parte din energia produsă la Unitatea 2 va fi furnizată, până la sfârşitul anului viitor, firmelor Electrica, Grivco Bucureşti, Enel Energie, Petprod, Energy Network, conform licitaţiilor desfăşurate în urmă cu o săptămână pe piaţa contractelor bilaterale de pe bursa de energie, administrată de OPCOM.
Centrala de la Cernavodă a fost proiectată pentru cinci reactoare cu tehnologie canadiană, de tip CANDU, cu puteri instalate de circa 700 MW fiecare.
Finalizarea Unităţii 2 creşte ponderea energiei nucleare în consumul naţional la 17%-18%. Grupul 1 asigură circa 10% din consumul naţional de electricitate.
Statul intenţionează să construiască alte două reatore nucleare, investiţie estimată la circa 2,3 miliarde de euro.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO