- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
UPDATE:Credit Europe vrea un profit înainte de impozitare de 5,4 mil. euro în 2010, în urcare cu 50%
(adaugă informaţii şi declaraţii ale oficialilor Credit Europe Bank România, în paragrafele 6 - 19)
Credit Europe Bank (CEB) vrea să obţină în acest an un profit înainte de impozitare de 5,4 milioane euro, mai mare cu aproape 50% faţă de cel de 3,65 milioane euro din 2010, estimând şi o creştere redusă a portofoliului de credite.
La finele anului trecut, banca avea active totale de 1,18 miliarde euro, în uşoară scădere faţă de septembrie 2010.
Totodată, soldul creditelor acordate a scăzut în ultimul trimestru al anului trecut cu circa 4,5%, la 812 milioane de euro. Credit Europe prognozează că soldul împrumuturilor va avansa uşor în acest an, până la 820 milioane euro.
"Estimăm că activele vor fi stabile, situându-se la 1,17 miliarde euro la finele acestui an. Noile împrumuturi acordate vor creşte cu aproape 20%, pentru a putea înlocui creditele ajunse la maturitate, astfel încât soldul să rămână aproape constant", a declarat Omer Tetik, preşedintele Credit Europe Bank.
Portofoliul de depozite era la finele anului trecut de 522 milioane euro, iar banca mizează în acest an pe un avans al plasamentelor de 9,5%, la 572 milioane euro.
Savaş Sepin, directorul financiar al CEB România, a menţionat că împrumuturile neperformante nu au crescut semnificativ anul trecut comparativ cu 2009, însumând circa 9 milioane de euro.
Strategia CEB pentru 2011 este orientată în principal pe o profitabilitate sustenabilă, pe promovarea canalelor alternative de distribuţie (prin internet şi telefon), pe lansarea de noi produse şi intermedierea atragerii de fonduri europene în sectorul energiei şi cel de producţie.
"Nu ne aşteptăm la creşteri la fel de rapide ca întrecut, când acestea au fost o necesitate întrucât gradul de penetrare pentru sistemul bancare era mic. Toate băncile vor fi prudente, dar şi absorbţia de către economie va fi mai lentă. Nu avem ca obiectiv cotă de piaţă, vrem să ne dezvoltăm pas cu pas. Dacă strategia se va dovedi corectă, o să devenim unul dintre primii 10 jucători din piaţă (..) într-un orizont de 3-4 ani", a spus Tetik.
Etem Birinci, vicepreşedintele responsabil cu divizia de retail a bănci, a menţionat că în prezent circa 5% din vânzările bancare se realizează prin intermediul canalelor alternative, dar anticipează că această pondere va creşte în următorii ani până la 15%.
"Vom investi mult pentru a dezvolta aplicaţii online pentru diverse produse. Unele dintre acestea există deja, dar le vom îmbunătăţi", a spus Birinci.
Tetik a precizat că investiţiile în dezvoltarea canalelor alternative sunt aproape finalizare, iar Orhan Hatipoglu, vicepreşedinte responsabil cu operaţiunile, a menţionat că investiţiile în internet şi mobile banking s-au ridicat la aproximativ un milioan de euro.
Credit Europe Bank România avea la finele anului trecut peste 400.000 de clienţi de retail, deserviţi prin 84 de sucursale şi 1.394 de angajaţi.
Totodată, banca avea în portofoliu 325.000 de carduri "CardAvantaj", 9.350 de POS-uri şi o reţea formată din 168 de bancomate.
Şeful CEB a precizat că numărul de carduri nu a avansat foarte mult anul trecut, după ce banca emisese puţin peste 320.000 de CardAvantaj până la finele anului 2009, dar cardurile active, care au o tranzacţie la mai puţin de şase luni, au crescut cu 10%.
"Piaţa cardurilor are un potenţial foarte mare, în contextul în care utilizarea acestora este foarte mică în România comparativ cu alte state din vestul Europei. (..) Numărul de carduri active va creşte cu siguranţă în acest an, iar numărul total de carduri va creşte mai lent astfel încât vom avea circa 355.000 - 360.000 de carduri la finele acestui an", a spus Tetik.
Credit Europe Bank şi-a prezentat, miercuri, noua structură de conducere, care mai include doar doi vicepreşedinţi din vechea conducere, respectiv pe Mirela Bordea, responsabilă cu divizia de risc şi control, şi pe Paul Prodan, responsabil cu operaţiunile de trezorerie.
Conducerea băncii mai include alţi trei vicepreşedinţi, respectiv pe Etem Birinci (responsabil cu segmentul de retail), Orhan Hatipoglu (responsabil de operaţiuni), Savas Sepin (director financiar) şi Yakup Cil (divizia de corporate).
Tetik, care face parte din conducerea executivă a băncii din 2000, a preluat funcţia de preşedinte la finele anului trecut, înlocuindu-l pe Murat Sabaz.
Banca, prezentă pe piaţa locală de 15 ani, este controlată de Credit Europe Bank NV, din Olanda, care face parte din grupul turc Fiba.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FastGlioma ajută neurochirurgii în detectarea tumorilor reziduale. Cum funcționează sistemul cu Inteligență Artificială
-
Rareş Bogdan, despre scrisoarea Kievului: Ciolacu minte, şi-l doreşte cu disperare pe Simion în turul 2
-
Liga Naţiunilor: România - Kosovo 0-0. Meciul este întrerupt. Jucătorii naţionalei Kosovo au părăsit terenul în minutele de prelungire
-
Iohannis s-a văzut cu Scholz la Berlin: discuţii despre stimularea investiţiilor
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 23:17
-
ieri, 22:59