UPDATE:Ioan Neculaie, condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare pentru tulburare de posesie

(adaugă detalii privind decizia instanţei)

Urmărește
7 afișări

Omul de afaceri Ioan Neculaie, patronul FC Braşov, a fost condamnat de Judecătoria Braşov la patru ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, pentru infracţiunea de tulburare de posesie de tulburare de posesie în forma participaţiei improprii, sentinţa nefiind definitivă şi fiind deja atacată cu recurs, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Judecătoriei Braşov, Anda Sânpetru, instanţa a decis, marţi, ca omul de afaceri Ioan Neculaie să fie condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, cu timp de încercare de şapte ani.

Totodată, întrucât faptei îi lipseşte unul din elementele costitutive ale infracţiunii, instanţa a decis achitarea celorlalţi trei inculpaţi din dosar, respectiv Voicu Ion, Stan Neculai şi Găitan Gheorghe, pentru săvârşirea infracţiunii de tulburare de posesie, prev. de art. 220 al.1, 2, 3 Cod penal, potrivit site-ului Judecătoriei Braşov.

Judecătoria Braşov i-a impus lui Ioan Neculaie ca pe perioada termenului de încercare de şapte ani (timp în care nu are voie să comită vreo faptă penală, întrucât o eventuală pedeapsă s-ar putea transforma în executarea ei cu detenţie-n.r.) să se supună următoarelor măsuri de supraveghere din partea Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Braşov: "a) se va prezenta la fiecare convocare la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Braşov; b) va anunţa în prealabil orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; c) va comunica şi va justifica schimbarea locului de muncă; d) va comunica informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele sale de existenţă".

Judecătorul notează că dacă în cursul termenului de încercare Neculaie va săvârşi din nou o infracţiune pentru care se va pronunţa o hotărâre de condamnare definitivă, chiar şi după expirarea acestui termen, instanţa "va revoca suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi va dispune executarea în întregime a pedepsei, care nu se contopeşte cu pedeapsa aplicată pentru noua infracţiune; dacă nu va îndeplini, cu rea-credinţă măsurile de supraveghere stabilite instanţa va revoca suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi va dispune executarea în întregime a acesteia".

În baza articolului 346, alineatul 1, Cod procedură penală, instanţa a respins acţiunea civilă promovată în cauză de SC Oligopol SRL, însă Ioan Neculaie este obligată să-i plătească societăţii suma de 2.975 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

Sentinţa de marţi a Judecătoriei Braşov nu este definitivă, ci poate fi atacată cu recurs la Tribunalul Braşov, în termen de zece zile.

Neculaie a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX că a făcut deja recurs la sentinţa Judecătoriei Braşov.

Ioan Neculaie se judecă de câţiva ani cu omul de afaceri Ioan Olaru pentru un teren de aproape 900 de metri pătraţi din Poiana Braşov, unde ambii oameni de afaceri au hoteluri. Instanţa a decis că terenul în cauză a fost ocupat abuziv de Neculaie, teren pe care acesta a ridicat o sală de conferinţe.

Conflictul între cei doi oameni de afaceri, vecini de proprietate în Poiana Braşov, este mai vechi şi are la bază terenul pe care este construită o parte a hotelului Piatra Mare, hotel aparţinînd uneia dintre firmele patronate de Neculaie, SC Prescon Piatra Mare SA. Ioan Olaru, care este proprietarul hotelului vecin, Royal, susţine că o parte din piscina hotelului Piatra Mare şi Sala de conferinţe NATO se află pe terenul său, la fel ca şi una dintre căile de acces.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici