- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
UPDATE: MedLife a deschis un spital de pediatrie în Bucureşti, după o investiţie de 13,5 mil. euro
(adaugă informaţii, în paragrafele 2-4, 6-15 şi 18, cu declaraţii şi date despre investiţii, cifră de afaceri şi portofoliul MedLife)
Operatorul de servicii medicale private MedLife a inaugurat, miercuri, un spital pentru copii în Bucureşti, în urma unei investiţii de 13,5 milioane euro, şi va deschide alte două unităţi până în luna iulie, astfel încât va ajunge să deţină cinci spitale, cu un total de 450 de paturi.
Compania a bugetat suplimentar o investiţie viitoare de 1,5 milioane de euro în unitatea recent inaugurată.
MedLife a investit aproximativ şase milioane de euro în aparatură şi dotări ale unităţii.
"În cei 15 ani de activitate am tratat peste un milion de pacienţi pe zona de pediatrie, în ambulatoriu şi spital. Spitalul de Pediatrie MedLife este singura unitate de nişă din România şi, în acelaşi timp, cea mai mare unitate medicală de acest tip din Europa Centrală şi de Est în măsură să ofere servicii all-in-one şi condiţii occidentale", a declarat preşedinte CA al MedLife, Mihail Marcu.
Spitalul de pediatrie se desfăşoară pe şase niveluri şi 5.200 de metri pătraţi şi cuprinde printre altele un ambulatoriu multidisciplinar, cu peste 15 specialităţi medicale, un departament de imagistică şi două săli de operaţie, având o capacitate totală de 132 de paturi.
Reprezentanţii MedLife estimează că unitatea va înregistra până la sfârşitul acestui an venituri de circa patru milioane de euro. "În primul an de activitate, clinica va fi vizitată de aproximativ 8.000 de pacienţi, lunar. Pentru spital, estimările indică un număr de aproape 400 de pacienţi lunar", potrivit datelor companiei.
Echipa spitalului este formată din peste 200 de angajaţi, dintre care 163 specialişti.
Spitalul de Pediatrie MedLife este a treia unitate spitalicească din portofoliul MedLife, după Life Memorial, inaugurat în 2007 şi MedLife – Genesys, preluat în urma unei tranzacţiei derulate de MedLife la începutul acestui an în Arad.
În prezent, compania desfăşoară lucrări pentru alte două spitale, în Braşov şi în Bucureşti, aceste proiecte fiind parte a unui program de investiţii în valoare de 45 de milioane euro, planificat pentru perioada 2011 – 2013.
Pentru anul viitor, MedLife îşi propune să deschidă un spital multidisciplinar, cu secţie de urgenţă, în zona Floreasca din Bucureşti, şi să extindă spitalul Life Memorial.
Mihail Marcu a adăugat că în acest an cifra de afaceri a MedLife ar putea urca la 55 milioane de euro, faţă de 40 milioane euro în 2010, ridicând astfel estimarea iniţială, care viza afaceri de 53 milioane de euro. Compania îşi propune să obţină un profit EBITDA (înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare) de peste 10 milioane de euro.
"Rezultatele din primul trimestru au fost foarte bune, am crescut în principal pe partea de corporate", a explicat Marcu.
El a adăugat că este nemulţumit de lipsa de implicare a statului în susţinerea şi comunicarea cu companiile private care fac investiţii la nivel local.
"Contractul cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate reprezintă 5% din cifra noastră de afaceri, iar 95% este generată de venituri ale pacienţilor şi degrevează statul. Statul nu ne întreabă niciodată dacă avem vreun cuvânt de spus", a adăugat Marcu, care s-a arătat nemulţumit de modul în care s-a realizat clasificarea spitalelor.
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, miercuri, că procesul de clasificare a spitalelor a fost încheiat, şapte unităţi fiind încadrate în categoria întâi, cea mai înaltă, iar aproximativ 58% dintre unităţi fiind clasificate în clasele patru şi cinci.
Piaţa serviciilor medicale din România s-a ridicat anul trecut la 400-420 milioane de euro şi ar putea creşte în acest an, estimează companiile de profil.
Principalii competitori ai MedLife sunt Medicover, Regina Maria, Euromedic, Sanador şi Gral.
Portofoliul MedLife cuprinde, pe lângă spitale, nouă hyperclinici, opt laboratoare şi şase centre de excelenţă monodisciplinare. De asemenea, compania derulează parteneriate cu 135 de clinici partenere din ţară. Compania are în prezent peste 1.500 de angajaţi.
În 2009, acţionarii MedLife, familia Marcu şi IFC, au vândut 36,25% din titluri fondului privat SGAM Eastern Europe, deţinut de o subsidiară a grupului Societe Generale, tranzacţie estimată la peste 20 milioane euro. Familia Marcu deţine în continuare pachetul majoritar, respectiv 51%, iar IFC are 12,75%.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FastGlioma ajută neurochirurgii în detectarea tumorilor reziduale. Cum funcționează sistemul cu Inteligență Artificială
-
Mişcarea prin care românii ar putea avea un preţ mult mai mic la gaz din 2026. ”Ne-am putea decupla de la acest mecanism”
-
Ion Cristoiu: Despre cum prostea presa poporul român
-
O nouă pandemie nu mai aşteaptă după colţ ci e deja aici. Care este afecţiunea tăcută de care suferă tot mai mulţi români
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:01
Tomac, după nominalizarea lui Marco Rubio secretar de stat SUA: adoptă linia „pace prin putere”
-
astăzi, 09:53
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 997. Sprijinul bugetar extern al Ucrainei depăşeşte 100 de miliarde de dolari de la începutul războiului / Companii din Kazahstan furnizează echipamente de război electronic Rusiei, în ciuda sancţiunilor