Totodată, Lloyds se îndreaptă către o ieşire anticipată din schema specială de lichiditate a Băncii Angliei, creată în 2008 pentru injectarea de finanţare de urgenţă în sectorul bancar în timpul crizei financiare.
Directorul general al grupului, Antonio Horta-Osorio, va prezenta strategia revizuită a Lloyds pe 30 iunie.
Persoanele citate au declarat că cifra de un miliard de lire va fi cel mai probabil un obiectiv care nu a fost încă finalizat, iar includerea în prezentarea lui Horta-Osorio a ieşirii băncii de sub umbrela băncii centrale nu este încă sigură.
Şeful Lloyds le-a transmis recent autorităţilor birtanice că revizuirea strategiei va fi „evoluţionistă, şi nu revoluţionară”.
El a adăugat că banca vrea să-şi continue strategia mult-brand, încercând să revitalizeze brandul Halifax, „moştenit” de Lloyds în 2008 după preluarea de urgenţă a creditorului HBOS, una dintre instituţiile financiare care au căzut victimă crizei financiare globale.
Horta-Osorio a afirmat într-o audiere susţinută în faţa unei comisii parlamentare că Lloyds se confruntă în continuare cu provocări majore şi că o revenire completă ar putea dura până la cinci ani.
Analiştii vor aştepta de asemenea noi informaţii privind planurile băncii de a vinde 600 dintre sucursalele retail pe care le deţine, pe care ar putea lua 3 miliarde de lire.
Vânzarea sucursalelor a fost impusă Lloyds de autorităţile europene, pentru a restitui ajutoarele de stat acordate de guvernul britanic, la fel cum concurentul Royal Bank of Scotland a fost determinată să vândă mai multe active după ce a fost salvată din bani publici.
Lloyds a vândut deja mai multe active complementare, încercând să-şi simplifice operaţiunile, şi există zvonuri că ar putea renunţa la mai multe divizii mici pe plan internaţional, după ce a renunşat anul trecut la operaţiunile din Ecuador în schimbul a 25 de milioane de dolari.
Planurile de restructurare ale Lloyds sunt învăluite în speculaţii, unele voci anticipând un nou val de câteva mii de concedieri. Grupul a renunţat la 27.000 de locurui de muncă în ultimii doi ani, după preluarea HBOS.
Statul birtanic deţine 41% din acţiunile Lloyds şi 83% din capitalul RBS.