UPDATE: Pioneer Investments lansează un fond de investiţii şi vrea subscrieri de 300-500 mil. euro

(modifică titlul; adaugă informaţii şi declaraţii ale reprezentanţilor companiei, în paragrafele 6, 8 şi 12 - 15)

Urmărește
23 afișări

Pioneer Investments Luxemburg, companie de administrare a investiţiilor din grupul UniCredit, va lansa un fond de investiţii denominat în euro şi cu plasamente în obligaţiuni corporatiste din pieţe emergente, prin care vrea să atragă subscrieri între 300 şi 500 milioane euro de la investitori.

Oferta de subscriere la fondul de investiţii se va derula în toate ţările unde este prezent grupul UniCredit, cel mai mare grup financiar din Europa Centrală şi de Est. Investitorii pot cumpăra titluri la fondul Pioneer Fund-Emerging Markets Corporate Bond 2016 în perioada 25 aprilie-6 iunie. În România, subscrierile se vor realiza prin UniCredit Ţiriac Bank.

Fondul va avea o maturitate de cinci ani şi va plăti investitorilor un dividend-ţintă anual de 4,5% în euro.

"Portofoliul va cuprinde 70-80 de obligaţiuni care ar urma să aibă un rating mediu BB. Dintre acestea, 25% vor proveni din pieţe investment grade, iar restul de 75% din pieţe din clasa non-investment grade. Am avut solicitări în acest sens şi stim că investitorii vor să primească dividende anual, nu să fie capitalizate. Dividendul propus de noi ca ţintă va fi de 4,5%, raportat la valoarea investiţiei", a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, directorul general al Pioneer Asset Management, Florin Dolea.

El estimează că în România subscrierile vor fi în cuantum de câteva milioane de euro şi cele mai mari subscrieri vor fi realizate de investitori din Germania, Italia şi Franţa.

"Produsul este destinat în special pentru clienţii din private banking, nu cred că un investitor instituţional va fi foarte interesat de acest fond. Cererea pentru lansarea unui astfel de fond a venit de la clienţii din private banking, de la oameni conservatori, care nu vor să îşi asume un risc ridicat. Este o diversificare pe care o faci faţă de un depozit bancar", a spus Dolea.

Fondul va fi lansat pe 7 iunie, iar titlurile din portofoliu vor fi cumpărate în decurs o lună de la înfiinţarea fondului.

"Economiile emergente au crescut rapid în ultimii 10 ani. Creşterea PIB-ului lor a fost mai puternică decât creşterea totală a economiei globale. Azi mai mult de 50% din PIB-ul global este generat de ţările în curs de dezvoltare şi această tendinţă este de aşteptat să continue, datorită unor factori structurali cum ar fi creşterea demografică şi procesul de urbanizare", a explicat Dolea.

Fondul va investi în obligaţiuni emise de companii din ţări precum Brazilia, Rusia, Kazahstan, Argentina, Mexic şi Ungaria, iar printre cele mai importante sectoare de activitate se numără financiar, energie, materii prime şi alimentare.

"România nu apare pe harta investiţiilor fondului deoarece nu prea există obligaţiuni corporatiste, le numărăm pe degete, şi avem o lună de construit portofoliul. Deci ar fi foarte greu să găsim aşa ceva", a spus Dolea.

Investiţia minimă în acest fond este de 1.000 de euro.

Investitorii care vor să se retragă din fond pot să depună o cerere de răscumpărare, iar preţul va fi calculat în funcţie de valoarea activului net, care va fi publicată odată la două săptămâni.

Fondul va avea o strategie de "Buy&Hold" (Cumpără şi Păstrează - n.r.) pentru a permite administratorului să realizeze un randament constant al portofoliului.

"Chiar dacă vor fi obligaţiuni denominate în alte monede în afară de euro, riscul valutar va fi acoperit prin hedging. Nu ne dorim randamente cât mai spectaculoase şi cu riscuri suplimentare, ci vrem să avem o siguranţă cât mai mare. Încercăm să venim cu un produs cu un risc foarte redus. Singurul risc ar putea fi ca un emitent să nu poată plăti la scadenţă, însă vom supraveghea emitenţii şi dacă apar probleme vom vinde obligaţiunile respective", a afirmat Dolea.

Potrivit informaţiilor de pe site-ul propriu, grupul UniCredit operează în Austria, Azerbaijan, Bosnia şi Herzegovina, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Estonia, Germania, Ungaria, Italia, Letonia, Lituania, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia şi Ucraina.

Pe plan local, Pioneer Investments administrează active de 20 milioane euro, o treime din acestea reprezentând activele fondurilor cu plasamente în România, restul fiind investiţii pe plan extern.

La nivel global, Pioneer Investments administrează active de aproximativ 250 miliarde dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici