UPDATE: Sanofi-Aventis închide o unitate de cercetare preclinică din Bucureşti

(adaugă în paragrafele 8-10 informaţii comunicate de Sanofi-Aventis privind noul model de organizare în Europa)

Urmărește
48 afișări

Sanofi-Aventis va închide o unitate de cercetare preclinică din Bucureşti şi va externaliza unele activităţi, măsurile fiind parte a unui plan de reorganizare care presupune şi desfiinţarea a 700 de locuri de muncă în Europa, în special în Germania şi Portugalia, scrie La Tribune.

Grupul francez a lansat la sfârşitul anului trecut un plan de reorganizare, în urma căruia numărul subsidiarelor europene va fi redus de la aproximativ 30 în prezent la zece. În cadrul programului, compania va externaliza funcţiile suport, în special cele legate de plăţi, în România, notează La Tribune.

"Oficial, conducerea vrea să îmbunătăţească eficienţa companiei, însă este vorba în primul rând despre reducerea cheltuielilor", a afirmat un membru al unui sindicat al angajaţilor Sanofi.

El a menţionat că producătorul de medicamente trece printr-o perioadă delicată, în care pierde brevetele medicamentelor importante şi nu lansează produse noi.

Angajaţii cei mai afectaţi de măsurile de restructurare vor fi cei din Portugalia, unde vor fi desfiinţate 140 de locuri de muncă, din totalul de 280. Pentru Germania, Sanofi are în vedere renunţarea la 277 de posturi din totalul de 8.700.

De asemenea, compania va reduce şi numărul angajaţilor din Olanda, Spania, Cehia şi Ungaria. Toate categoriile de posturi vor fi afectate, însă cele mai mari diminuări de personal vor fi pe segmentele consult medical, producţie şi cercetare. În România, Sanofi va închide o unitate de cercetare preclinică din Bucureşti.

"Ne temem că pe termen lung Sanofi va întoarce spatele Europei", spune un sindicalist.

Grupul Sanofi-Aventis arată într-o declaraţie oficială că va efectua în acest an o reconfigurare a operaţiunilor sale comerciale în Europa.

Astfel, potrivit companiei, în 2011 unităţile din Europa vor fi reconfigurate în organizaţii multi-naţionale, printre altele cu scopul de a favoriza simplificarea şi diminuarea numărului de niveluri ierarhice, precum şi pentru sporirea flexibilităţii.

"Prezenţa noastră locală şi activităţile orientate spre client vor continua în fiecare ţară a Regiunii Europei, dar unele structuri vor fi comune în ţările care fac parte din aceeaşi organizaţie. Odată cu acest nou model organizaţional, vom implementa şi o nouă strategie de portofoliu, pentru a anticipa reorientarea portofoliului nostru către produse mai specializate şi pentru a ne concentra investiţiile către produsele noastre cheie, protejate prin patente, precum şi către platformele noastre de diversificare pe segmentele Generice şi Consumer Health Care", potrivit companiei.

Grupul vizează reducerea cheltuielilor cu două miliarde de euro în acest an. Vânzările companiei au crescut anul trecut cu 3,7%, la 30,3 miliarde euro, iar profitul net a urcat cu 6,8%, la 9,2 miliarde euro.

Sanofi-Aventis, al patrulea producător de medicamente din lume, este acţionarul majoritar al Zentiva România (care include şi fosta fabrică Sicomed - n.r.), ca urmare a achiziţiei grupului ceh Zentiva în primul trimestru din 2009.

În România funcţionează în continuare două entităţi juridice distincte, respectiv Sanofi-Aventis România SRL şi Zentiva SA, şi au fost păstrate ambele branduri, parte a grupului Sanofi-Aventis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici