- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (29.08.2017, 11:50)
- Departamentul Economic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Uraganul Harvey aruncă în aer preţul petrolului / Previziunile pentru aur
Sectorul energiei a cunoscut un salt în preţuri, după apariţia uraganului Harvey, în condiţiile în care preţul benzinei a crescut în SUA, iar rafinăriile de pe coastă au redus sau chiar oprit operaţiunile de producţie din cauza uraganului, spune Ole Hansen, Head of Commodity Strategy la Saxo Bank.
Urmărește
1825 afișări
Uraganul Harvey aruncă în aer preţul petrolului / Previziunile pentru aur
Precipitaţiile generate de primul uragan care a lovit Texasul în ultimul deceniu produce, în acelaşi timp, griji suplimentare pentru recoltele de soia şi bumbac, adaugă analistul în comentariul privind evoluţia preţurilor la mărfuri din săptămâna precedentă.
Metalele preţioase stau cuminţi, spune analistul, în condiţiile în care aurul se străduieşte să treacă de pragul cheie de rezistenţă şi aşteaptă veştile de la reuniunea bancherilor centrali din Jackson Hole, Wyoming.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iranul se pregătește de atac. Ar putea avea loc chiar în această noapte, înainte de alegerile din SUA: „Nu vom lăsa alegerile americane să ne influențeze”
-
WSJ: Rusia este suspectată de trimiterea de dispozitive incendiare în avioanele care aveau destinaţia SUA şi Canada
-
Greva de la Boeing, încheiată cu o victorie uriaşă pentru angajaţi
-
Coreea de Nord a lansat mai multe rachete cu rază scurtă de acţiune
Acţiunea pare să se întâmple în sectorul metalelor industriale. Indicele Bloomberg pentru metale industriale, în frunte cu zincul şi aluminiul, a atins cel mai ridicat nivel din decembrie 2014 încoace şi a înregistrat creşteri în 8 săptămâni din ultimele 10.
Creşterea preţului la metale industriale se datorează în mare parte Chinei. Dorinţa Beijingului de a închide fabricile şi platformele industriale poluante a fost cea care a determinat această creştere, mai ales la aluminiu şi zinc. Poziţiile speculative pe marginea acestei decizii au crescut exploziv, ceea ce i-a determinat pe anumiţi legiuitori să impună restricţii pentru limitarea lor, rugându-i pe investitori să fie mai prudenţi şi raţionali.
Cuprul a beneficiat şi el de acest elan, atingând cele mai bune valori din ultimii doi ani pe pieţele de la New York şi Londra. Fondurile care speculează cupru au cea mai mare expunere din 2006 încoace, adică de când se ţine evidenţa acestor tranzacţii!
Zahărul şi-a revenit: poziţiile short aproape record au fost echilibrate de noi poziţii long, după ce guvernul Braziliei a anunţat că impune taxe de 20% pe importul de etanol care depăşeşte cotele stabilite de executiv.
Creşterea producţiei şi reducerea stocurilor au menţinut preţul petrolului în jurul valorii de 48,50 dolari/baril în ultima lună. Media pe ultimele 50 de zile a scăzut, însă, spre valoarea de 46,70 dolari/baril. Pe măsură ce ne apropiem de septembrie, raportul risc/profit arată destul de rău. O depăşire a pragului de rezistenţă ar putea duce din nou preţul spre 50 dolari/baril, ceea ce ar atrage o creştere semnificativă de hedging din partea producătorilor americani, în vreme ce o scădere sub acest prag ar însemna un nou proces de sell off. Trebuie să ţinem cont şi de sezonalitate: vârful e, de obicei, în prima săptămână din septembrie, după care se intră din nou într-un sezon cu cerere scăzută, spune Hansen.
Cel mai mare risc pentru acest scenariu este situaţia în continuă deteriorare din Venezuela şi introducerea de sancţiuni de către SUA la adresa guvernului condus de preşedintele Maduro, care nu dă niciun semn că ar vrea să renunţe la măsurile de oprimare ale libertăţii individului în statul latino-american.
Aurul a trăit o săptămână nervoasă, dar liniştită, cu tranzacţii în intervalul 1.280 dolari/uncie şi 1.295 dolari/uncie. Preţul nu a mai reuşit să treacă de valoarea maximă a acestui an, aşa că traderii şi fondurile hedge se aşteaptă la o corecţie de preţ destul de curând.
Previziunea tehnică pentru aur e destul de clară. O trecere peste pragul 1.295 dolari/uncie spot e un semn că preţul ar putea creşte şi mai mult, în vreme ce o scădere sub el al însemna şi mai multe pierderi în preţ.
După haosul din ultimele săptămâni, investitorii caută opţiuni pentru diversificare, din cauza incertitudinii arătate de alte clase de asseturi, în special de acţiuni. Unul dintre riscurile majore pentru aur vine din partea poziţiilor lungi pe euro versus dolar. Orice reducere a acestui număr de poziţii ar putea creşte dolarul în dauna aurului. O creştere peste 1.295 dolari/uncie ar putea duce preţul la 1.337 dolari/uncie. Sub 1.280 dolari/uncie, retragerile tehnice ar putea duce preţul şi mai jos, până la 1.253 dolari/uncie.
Citeşte şi: Mai multe ghişee la controlul documentelor pe aeroportul Henri Coandă. La cât a scăzut timpul de aşteptare
Citeşte şi: Pericol iminent de accidente. RAR a găsit în trafic maşini cu defecţiuni grave la sistemele de frânare şi direcţie
Citește pe alephnews.ro: WSJ: Rusia plănuia să incendieze avioanele cu destinația SUA și Canada, prin dispozitive inflamabile pe bază de magneziu
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Citește și: Mai multe ghişee la controlul documentelor pe aeroportul Henri Coandă. La cât a scăzut timpul de aşteptare
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce a pățit Marian Godina în timpul unei percheziții. Ce obiect a găsit pe noptiera suspectului peste care a intrat în casă
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe