URB Group: România a devenit "groapa de gunoi" a rulmenţilor contrafăcuţi. Guvernul să ia măsuri

România a devenit "groapa de gunoi" a rulmenţilor contrafăcuţi, din China şi Pakistan, iar Guvernul trebuie să ia măsuri pentru stoparea acestui fenomen, a declarat vineri Harun Adiguzel, directorul general al grupului URB, din Turcia, proprietarul Rulmenţi Bârlad.

Urmărește
728 afișări
Imaginea articolului URB Group: România a devenit "groapa de gunoi" a rulmenţilor contrafăcuţi. Guvernul să ia măsuri

URB Group: România a devenit "groapa de gunoi" a rulmenţilor contrafăcuţi. Guvernul să ia măsuri (Imagine: Mihai spiridonica/Mediafax foto)

"Am investit în România peste 120 milioane de dolari la Rulmenţi Bărlad, de la privatizarea din anul 2000. Toată afacerea de aici a crescut de 15 ori. Contrafacerea rulmenţilor este însă o problemă, aproximativ 70% din rulmenţii de pe piaţa românească sunt contrafăcuţi. Din păcate, România a devenit «groapa de gunoi» a rulmenţilor contrafăcuţi din China şi Pakistan", a declarat Adiguzel într-o conferinţă de presă la Bucureşti.

Adiguzel a adăugat că guvernul de la Ankara a aprobat o OUG prin care obligă firmele care comercializează rulmenţi contrafăcuţi să plătească "impozite de dumping".

"Asta cerem şi Guvernului român. Cred că avem dreptul de a cere asta, pentru că suntem producători indigeni", a mai spus Adiguzel.

Ministrul Economiei, Lucian Bode, prezent la conferinţa de presă a URB, i-a promis lui Adiguzel că va prezenta solicitarea sa premierului Mihai Răzvan Ungureanu şi a precizat că executivul de la Bucureşti este preocupat permanent de problemele investitorilor străini serioşi, nu a celor care îşi schimbă sediul săptămânal.

Bode a apreciat că privatizarea Rulmenţi Bârlad a fost una de succes.

"Privatizarea URB este o căsătorie fericită de afaceri, între un etalon al industriei româneşti şi un investitor serios. URB are peste 2.400 de angajaţi, fiind unul dintre cei mai mari angajatori din estul ţării. Guvernul îşi doreşte astfel de parteneri şi îi va susţine în orice demers care să le susţină activitatea", a spus Bode.

URB produce anual 30,8 milioane de rulmenţi, iar până în 2023 grupul îşi propune să aibă zece unităţi de producţie şi o cifră de afaceri anuală de un miliard de dolari.

URB Group a avut anul trecut o cifră de afaceri de 200 milioane dolari, iar pentru acest an estimează afaceri de 260 milioane dolari. În 2010 afacerile grupului au fost de 146 milioane dolari.

Grupul are trei fabrici de rulmenţi, în România, Turcia şi Ungaria, cu care acoperă o cotă de piaţă la nivel mondial de 0,2%, potrivit datelor proprii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici