USR: Ministerul Agriculturii să simplifice procedurile de accesare a banilor europeni

USR îi cere ministrului PSD al Agriculturii să simplifice procedurile de accesare a banilor europeni pentru fermieri, astfel încât aceştia să se concentreze pe ce ştiu ei mai bine să facă – agricultură – şi nu pe rezolvat probleme birocratice absurde.

Urmărește
112 afișări
Imaginea articolului USR: Ministerul Agriculturii să simplifice procedurile de accesare a banilor europeni

USR: Ministerul Agriculturii să simplifice procedurile de accesare a banilor europeni

Senatorul USR Sebastian Cernic, secretarul Comisiei pentru Agricultură din Senat, afirmă că fermierii români riscă să piardă sute de milioane de euro din fonduri europene din cauza „birocraţiei şi a oamenilor slab pregătiţi din Ministerul Agriculturii”.

El afirmă că nu există o predictibilitate privind ghidurile de finanţare, care se modifică de la o sesiune la alta, iar „Ministerul propune şi avizează noi şi noi condiţii, iar procedurile interne de verificare a dosarelor se contrazic cu prevederile solicitate”.

„Există multe fonduri europene pentru agricultura românească, dar procedurile parcă sunt făcute ca banii să ajungă la cine trebuie, nu unde este nevoie, real, de ei. Ministerul condus de pesedistul Florin Barbu inventează reguli peste reguli şi cere documente peste documente, apoi schimbă regulile şi schimbă şi documentele cerute. Că doar fermierii asta fac toată ziua, cultivă şi culeg documente. În prezent, ministerul Agriculturii PSD îi împiedică, practic, pe fermierii de bună credinţă să acceseze fonduri europene, dar când vine vorba de un Escu, se mută munţii legislativi din loc şi se face din baltă păşune”, declară senatorul USR Sebastian Cernic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici