Uzina Ford Otosan din Craiova a depăşit pragul de 30.000 de unităţi şi a întrecut Dacia

Uzina Ford Otosan a produs în lunile iulie şi august peste 32.800 de maşini, în creştere cu 24% faţă de perioada similară din 2023, depăşind pentru prima dată în istorie uzina Dacia de la Mioveni, potrivit datelor Aso­ciaţiei Con­structorilor de Automobile din România (ACAROM).

Urmărește
104 afișări
Imaginea articolului Uzina Ford Otosan din Craiova a depăşit pragul de 30.000 de unităţi şi a întrecut Dacia

Uzina Ford Otosan din Craiova a depăşit pragul de 30.000 de unităţi şi a întrecut Dacia

În primul semestru a început producţia şi noului Puma facelift, la care s-au adăugat utilitarele Transit şi Tourneo Courier, scrie Ziarul Financiar.

Dacia a produs în lunile iulie şi august un total de 31.100 de maşini, în scădere cu patru procente faţă de 2023.

În august uzinele din România intră în vacanţă pentru remont, perioadă în care sunt realizate operaţiuni de mentenanţă pentru utilaje, motiv pentru care şi sunt luate în calcul cele două luni, nu doar august. Mai mult, în perioada iulie şi august activitatea de la Mioveni a fost afectată de închiderea DN7 pe Valea Oltului pe timpul zilei între 8 iulie şi 8 august, drumul fiind cel pe care sunt transportate atât componente pentru uzină, cât şi maşini.

Per total în 2024, la nivelul primelor 8 luni din 2024, producţia totală a urcat la 356.475 de unităţi, o creştere de 8,7% faţă de perioada similară a anului trecut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici