Vă rugăm să nu râdeţi, România vrea în zona euro. Cum comentează presa internaţională declaraţiile preşedintelui la Berlin

"Îmi place preşedintele României, Traian Băsescu. Are simţul umorului”, comentează un jurnalist al cotidianului canadian The Globe and Mail, pe marginea declaraţiilor făcute de şeful statului român în timpul vizitei de ieri de la Berlin.

Urmărește
1235 afișări
Imaginea articolului Vă rugăm să nu râdeţi, România vrea în zona euro. Cum comentează presa internaţională declaraţiile preşedintelui la Berlin

Vă rugăm să nu râdeţi, România vrea în zona euro. Cum comentează presa internaţională declaraţiile preşedintelui la Berlin (Imagine: Gabriel Pecheanu/Mediafax Foto)

După întâlnirea cu cancelarul german Angela Merkel, preşedintele român le-a spus reporterilor că da, România vrea în continuare să intre în zona euro, în ciuda problemelor financiare cu care se confruntă în prezent regiunea. Şi a adăugat: "Vă rog să nu râdeţi", ca o glumă către jurnalişti, mai scrie publicaţia canadiană citată de incont.ro.

"Nu credem într-o Europă fragmentata", a mai spus Băsescu, adăugând că România speră să se alăture celor 17 state din uniunea monetară europeană în 2015.

România este a noua cea mai mare ţară din Uniunea Europeană, cu o populaţie de 21 de milioane de locuitori.

Potrivit ultimelor cifre date publicităţii de către Uniunea Europeană, se estimează că economia României va creşte în acest an cu 1,7%, 2,1%, în 2012 şi 3,4% în 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici