S-a întors în România cu dor de ţară şi cu un bagaj plin de vise. Aşa a deschis, în 2018, un restaurant fine dining în Capitală. Radu Ionescu spune că decizia autorităţilor de a închide total HoReCa este una dramatică pentru el. Aşa că a trebuit să-şi reinventeze business-ul. Practic, şi-a mutat restaurantul afară. A făcut un meniu de cazarmă militară cu multe reţete din partea bunicilor, implicaţi în afacere. Aşa speră sa mai recupereze din pierderi. Spune că va suporta frigul şi zăpada ca protest faţă de restricţiile care au venit la pachet odată cu criza Covid. Îmbracă-te bine şi renunţă la speranţă, spune Radu.
„A trebuit să ne readaptăm şi să încercăm să supravieţuim. Nepoţii şi elefanţii nu uită niciodată nimic este numele pentru salata de vinete. Enescu, Rebreanu sunt numele pentru supele şi ciorbele pe care le avem în meniu. Nu putem supravieţui fără ajutorul oamenilor şi doar oamenii ne pot salva dacă sistemul nu”, spune Radu Ionescu, fondatorul şi chef-ul restaurantului Kaiamo.
„O închidere completă în plină iarnă, la fel cum este şi în pieţe, este dramatică. Am reuşit să plătim salariile din toţi bănuţii strânşi deoparte de noi şi nu vreau să renunţ la ei pentru că ei sunt familia mea. Aveam undeva la 80-90 oaspeţi. Zero. Acum, zero”, adaugă el.