Valabilitatea auditului Tarom privind siguranţa zborului şi calitatea operaţiunilor, prelungită

Organizaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni (IATA) a prelungit, pentru doi ani, valabilitatea certificatului de audit IOSA privind siguranţa zborului şi calitatea operaţiunilor acordat companiei Tarom, decizia fiind luată în urma unor evaluări realizate în luna ianuarie.

Urmărește
19 afișări
Imaginea articolului Valabilitatea auditului Tarom privind siguranţa zborului şi calitatea operaţiunilor, prelungită

Valabilitatea auditului Tarom privind siguranţa zborului şi calitatea operaţiunilor, prelungită (Imagine: Mediafax Foto)

"Siguranţa zborului este prioritatea noastră şi forţa care direcţionează operaţiunile companiei. Pentru Tarom, reînnoirea certificării IOSA este confirmarea faptului că operăm în concordanţă cu cele mai stringente standarde din aviaţia civilă", a declarat, într-un comunicat, directorul general al Tarom, Gheorghe Bîrlă.

Compania aeriană naţională a fost auditată în cadrul programului IOSA (IATA Operational Safety Audit) pentru prima dată în luna mai 2006 şi a fost listată în registrul IOSA la începutul anului 2007. În ianuarie 2008, Tarom a fost din nou auditată, pe o perioadă de cinci zile, pentru reînnoirea certificatului.

În cadrul acestui proces, a fost verificată respectarea a 900 standarde şi proceduri din opt zone operaţionale, precum organizarea şi managementul companiei, operaţiunile de zbor, controlul operaţional, întreţinerea tehnică a aeronavelor, operaţiunile în cabina de pasageri, potrivit unui comunicat al Tarom.

Standardele IOSA se bazează pe standardele ICAO - Organizaţia Aviaţiei Civile Internaţionale şi pe practici general acceptate în industria transportului aerian.

Tarom are o flotă de 21 de aeronave şi transportă peste două milioane de pasageri anual către 40 de destinaţii în 25 de ţări.

IATA este un organism internaţional care reprezintă 240 de companii aeriene, ce controlează peste 94% din traficul internaţional regulat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici