- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (15.12.2014, 14:21)
- Raluca Ghinea
Vâlcov: Legea bugetului va intra în Parlament la 15 octombrie 2015, fie pentru un an, fie pe doi ani
Legea Bugetului va intra anul viitor în Parlament pentru dezbatere la 15 octombrie, a declarat ministrul propus pentru Finanţe, Darius Vâlcov, care vrea să introducă bugetul multianual, pentru 2016 şi 2017, însă dacă proiectul va fi respins, proiectul de buget pe 2017 va fi totuşi prezentat.
Urmărește
107 afișări
Vâlcov: Legea bugetului va intra în Parlament la 15 octombrie 2015, fie pentru un an, fie pe doi ani (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)
În perioada 15 iulie-15 septembrie voi propune întâlniri pentru bugetele 2016-2017, vrem să introducem bugetele multianuale pe doi ani. Dacă vom reuşi, vom intra în dezbatere publică pe bugetele de doi ani, dacă nu, vom dezbate bugetul pe 2016, dar îl vom prezenta şi pe al doilea, cel pe 2017", a afirmat luni Vâlcov la audierea din Comisia Buget Finanţe Bănci din Camera Deputaţilor.
El a menţionat că Legea Bugetului va intra în Parlament la 15 octombrie, fie cu bugetul anual, fie cu cel multianual.
"În ceea ce priveşte risipa banului public, încă de anul acesta am început prin Bugetul pe anul 2015 să intervenim la cheltuielile de personal, nu la salarii, ci la acei salariaţi care nu întotdeauna îşi regăsesc locul foarte clar în instituţiile respective. O să propun introducerea unor standarde de personal, normative de cost pentru bunuri şi servicii", a spus Vâlcov.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Democrativa PSD-PNL s-a degradat în ultimul hal! Deciziile importante ale României vor fi votate de UDMR
-
Finlanda îndeamnă Europa să îşi intensifice eforturile de apărare împotriva ameninţării ruse
-
ISW: Putin nu va renunţa la obiectivele sale de a ocupa în totalitate Ucraina
-
Reconfigurarea relaţiilor SUA-Marea Britanie: Planurile lui Keir Starmer pentru un parteneriat economic strategic
El a precizat că, în Italia, astfel de măsuri au generat la buget sume suplimentare de 1,5 miliarde euro.
Vâlcov mai vrea un Cod Fiscal menţinut pe o perioadă de cinci ani, proiect pentru care cere sprijinul politic, intenţionând ca forma finală a proiectului să intre în dezbatere parlamentară în perioada 15 martie-15 mai, alături de Codul de Procedură Fiscală, astfel încât acestea să fie aprobate până la finalul sesiunii parlamentare, cu aplicare de la 1 ianuarie 2016.
Ministrul propus vizează pentru intervalul 15 mai - 15 iulie discuţii cu partenerii sociali, respectiv asociaţii patronale, de salariaţi şi pensionari pentru un plan de salarizare pe doi ani, cu stabilirea salariului minim.
Pe de altă parte, el a punctat că va avea toleranţă zero pentru evaziunea fiscală şi va susţine îmbunătăţirea activităţii ANAF, prin perfecţionarea personalului, dotarea instituţiei cu tehnologie şi informatizarea acesteia.
"Acţiunile se vor orienta unde avem evaziune mare, în ce priveşte rambursările de TVA, preţurile de transfer, munca la negru, evaluarea firmelor cu activitate redusă sau inexistentă, de peste 3-5 ani pe pierderi. Vom fi mai atenţi în agricultură, servicii de pază. Programul derulat la ANAF cu Banca Mondială va fi susţinut şi cu alocări suplimentare de la buget, dar nu ne vom da înapoi de la a recupera prejudiciile de la firmele în insolvenţă (...) Sperăm ca între 5%-10% să fie recuperate anul viitor", a adăugat Vâlcov.
Citește pe alephnews.ro: Elon Musk, Jeff Bezos și Mark Zuckerberg vor participa la ceremonia de învestire a lui Donald Trump. Ce invitați importanți vor fi prezenți
Citește pe www.zf.ro: În timp ce gazul din Marea Neagră deja a început să se vândă, România are o listă de 22 de centrale de energie care vor avea nevoie de peste 8 mld. metri cubi pe an, cam cât se va scoate anual din Neptun Deep. Care este stadiul pe fiecare proiect?
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Kate, Prințesa de Wales, a anunțat că boala ei este în remisie. „Este o ușurare. Rămân concentrată pe recuperare”
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Ţara care nu mai vrea să le cumpere străinii casele. Guvernul a impus taxe uriaşe pentru persoanele din afara UE care vin să cumpere proprietăţi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nu scăpăm! Vin ninsorile săptămâna viitoare și în București. Pe ce dată începe să ningă, potrivit meteorologilor Accuweather
CANCAN.RO
Motivul pentru care unele persoane se simt epuizate, imediat după ce se trezesc, dimineața, potrivit dr. neurochirurg Vlad Ciurea
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe