- Home
- Economic
- NEW YORK, (26.11.2013, 20:13)
- Marius Oncu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Valuri de milionari şi sute de miliarde de dolari părăsesc China pentru străinătate
China înregistrează una dintre cele mai ample şi mai rapide migraţii de avere din timpurile noastre - sute de miliarde de dolari şi valuri de milionari care părăsesc ţara pentru destinaţii din străinătate, potrivit CNBC.
Urmărește
524 afișări
Valuri de milionari şi sute de miliarde de dolari părăsesc China pentru străinătate (Imagine: Shutterstock)
Potrivit WealthInsight, bogaţii din China au active ascunse în străinătate de 658 de miliarde de dolari. Boston Consulting Group estimează activele la 450 de miliarde de dolari, dar afirmă că valoarea investiţiilor offshore se va dubla în trei ani.
Un alt studiu, realizat de Bain Consulting, a ajuns la concluzia că jumătate dintre chinezii cu averi de peste 16 milioane de dolari deţin active în afara ţării.
Nu doar banii părăsesc, însă, China. Bogaţii îşi urmează tot mai des banii în afara ţării.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Peste jumătate din milionarii din China iau în calcul posibilitatea emigrării sau au iniţiat deja demersuri pentru a se muta în altă ţară, arată un studiu realizat de revista Hurun şi Banca Chinei.
Bogaţii se mută pentru a-şi proteja averea, sănătatea şi familia, afirmă experţi citaţi de CNBC. Intensificarea campaniei împotriva corupţiei şi averilor dobândite ilicit îi determină pe mulţi bogaţi cu relaţii politice să părăsească China pentru destinaţii din străinătate.
De asemenea, unii caută un mediu mai bun pentru copii, cu şcoli mai performante şi aer mai curat.
"Fie că este percepţia instabilităţii politice, lipsa oportunităţilor pentru educaţie sau poluarea mediului urban, când pui toate acestea la un loc (...) şi amesteci cu avuţia din China, are sens să existe persoane care analizează alte oportunităţi", a declarat Peter Joseph, de la Asociaţia pentru Investiţii în SUA, organizaţie care promovează programele de vize pentru investitori derulate de SUA.
Ieşirile de capital şi migraţia milionarilor sunt consecinţe normale ale creşterii averii, afirmă unii specialişti. Bogaţii din China au în afara ţării circa 13% din avere, sub media globală de 20-30%, a declarat Oliver Williams, analist la WealthInsight.
Mare parte din avuţia din China este transferată ilegal sau prin intermediul economiei gri. China menţine controlul asupra contului de capital, iar cetăţenii nu pot scoate din ţară mai mult de 50.000 de dolari.
Achiziţiile chinezilor în străinătate sugerează că sumele reale ar putea fi mult mai mari decât cele raportate. Chinezii bogaţi au cumpărat într-o perioadă de 12 luni încheiată în martie proprietăţi imobiliare de peste 8 miliarde de dolari în SUA, potrivit Asociaţiei Naţionale a Dezvoltatorilor Imobiliari.
Una dintre cele mai bogate femei din China, Zhang Xin, implicată în afaceri imobiliare, ar fi cumpărat recent o casă în Manhattan pentru 26 milioane de dolari.
Bogaţii Chinei cheltuiesc şi pentru obiecte de colecţie şi artă. Miliardarul Wang Jianlin a cumpărat în octombrie un tablou Picasso pentru 28 de milioane de dolari în cadrul unei licitaţii organizate de Christie's. De asemenea, chinezii sunt interesaţi şi de vinuri şi diamante. Dealerii afirmă că peste jumătate din diamantele de colecţie sunt cumpărate de investitori din China.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe