Vânzările de carburanţi ale MOL în România au crescut cu 5% în primul semestru

Volumul vânzărilor de carburanţi înregistrate de MOL în România a crescut în primul semestru cu 5%, la 220.000 de tone, iar veniturile generate de magazinele din benzinăriile companiei au urcat cu 12%, potrivit unui raport prezentat marţi de grupul ungar.

Urmărește
128 afișări
Imaginea articolului Vânzările de carburanţi ale MOL în România au crescut cu 5% în primul semestru

Vânzările de carburanţi ale MOL în România au crescut cu 5% în primul semestru (Imagine: Shutterstock)

"Volumul vânzărilor retail de carburanţi a crescut în România în conexiune cu dezvoltarea reţelei noastre, împingând cota de piaţă a MOL la peste 12,5%. Veniturile generate de vânzările din magazine au avansat cu 12%, datorită activităţii promoţionale intensive", potrivit raportului MOL.

Benzinăriile MOL din România au comercializat în primul semestru 59.000 de tone de benzină, în urcare cu 1% faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut,şi 158.000 tone de motorină, în creştere cu 7%.

În trimestrul al doilea compania a vândut pe piaţa românească 119.000 tone de carburanţi, cu 6% mai mult decât în aprilie-iunie 2011, din care 32.000 tone de benzină şi 85.000 tone de carburant diesel.

Vânzările magazinelor din benzinării au avansat cu 13% în trimestrul al doilea, precizează compania.

Veniturile grupului MOL au scăzut în primul semestru cu 9%, la 11,7 miliarde dolari, în timp ce profitul net s-a înjumătăţit, la 418 milioane de dolari. Performanţele grupului au fost afectate în primul semestru de întreruperea activităţilor din Siria, producţia mai scăzută de petrol şi gaze şi de efectele regimului reglementat al preţurilor la gaze naturale în Croaţia şi Ungaria, se arată în raport.

MOL deţine 130 de benzinării în România.

Acţionarii companiei sunt statul ungar (24,6%), investitori străini, în principal instituţionali (25,6%), firma Oman Oil Limited, înregistrată la Budapesta (7%), CEZ MH, filială a grupului ceh CEZ (7,3%), Magnolia Finance Limited (5,7%), ING Bank (5%), Crescent Petroleum şi Dana Gas (3% fiecare), UniCredit Bank (3,4%), OTP Bank (5,4%). Restul acţiunilor, reprezentând 4,9% din companie, sunt deţinute de investitori privaţi şi instituţionali din Ungaria.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici