- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (20.10.2014, 10:50)
- Luiza Chiroiu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vânzările de gaze naturale şi electricitate ale OMV Petrom au scăzut cu 22,7% în trimestrul trei
Vânzările de gaze naturale şi electricitate ale OMV Petrom (SNP) au scăzut cu 22,7% în trimestrul al treilea, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, la 8,68 TWh, în timp ce producţia de hidrocarburi a înregistrat un declin uşor, de 2,2%, la 178.000 barili echivalent petrol pe zi.
Urmărește
333 afișări
Vânzările de gaze naturale şi electricitate ale OMV Petrom au scăzut cu 22,7% în trimestrul trei (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)
Vânzările de gaze şi electricitate s-au situat la 11,24 TWh în trimestrul al treilea al anului anterior, în timp ce producţia de hidrocarburi a atins în perioada respectivă 182.000 barili echivalent petrol pe zi.
La nivelul grupului austriac, vânzările de gaze şi electricitate au urcat semnificativ în perioada iulie-septembrie faţă de acelaşi interval al anului trecut, de la 85,94 TWh la 117,92 TWh, se arată într-un comunicat al OMV.
În condiţiile în care piaţa de gaze şi electricitate rămâne dificilă, această creştere este datorată exclusiv volumelor mai ridicate de trading. Deşi vânzările de gaze ale grupului au fost influenţate negativ de cererea scăzută din România şi de creşterea costurilor pentru aprovizionare din Turcia, renegocierea contractelor cu Gazprom şi Statoil au contribuit decisiv la îmbunătăţirea rezultatelor afacerii cu gaze.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
-
Elon Musk propune testare cognitivă pentru oficialii americani aleşi
-
Criza din Coreea de Sud: Opoziţia vrea să-l demită din funcţie şi pe preşedintele interimar. Motivul invocat
-
Biden cere Pentagonului să intensifice livrările de arme către Ucraina
De altfel, şi divizia de electricitate a fost afectată de rezultatele mai slabe din România, însă, per total, a consemnat o creştere a vânzărilor, în special datorită producţiei de la centrala electrică Samsun din Turcia.
Producţia de hidrocarburi la nivelul grupului a consemnat un avans important, la 311.000 barili echivalent petrol pe zi în al treilea trimestru, comparativ cu acelaşi interval din 2013, când s-a situat la nivelul de 275.000 barili echivalent petrol pe zi.
Nivelul producţiei a urcat cu 5% faţă de trimestrul al doilea, când s-a situat la 297.000 barili echivalent petrol pe zi. Acesată creştere se datorează reluării parţiale a producţiei în Libia şi a creşterii producţiei în Norvegia. Cu toate acestea, rezultatele au fost influenţate negativ de producţia mai mică din România şi Austria.
Volumul vânzărilor a crescut în trimestrul al treilea prin comparaţie cu trimestru al doilea, în linie cu avansul producţiei.
Costurile de explorare au scăzut, în schimb, în perioada iulie-septembrie faţă de trimestrul anterior, la 140 de milioane de euro, pe fondul clasificării ca neperformante a unor puţuri din Noua Zeelandă, Insulele Feroe şi Norvegia.
De asemenea, rezultatele au fost influenţate negativ de evoluţia preţurilor la petrol, însă cursul de schimb euro-dolar a echilibrat parţial acest impact, potrivit raportului OMV.
În septembrie, OMV Petrom a finalizat programul de modernizare a rafinăriei Petrobrazi, derulat în perioada 2010-2014 şi care a necesitat investiţii de circa 600 milioane euro.
OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze de 66 milioane bep. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,2 milioane tone anual şi deţine o centrală electrică de 860 MW şi un parc eolian de 45 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe pieţele din România şi ţările învecinate prin intermediul a circa 800 benzinării.
Citește pe alephnews.ro: Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe