- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (25.05.2015, 17:22)
- Andrei Mazurchievici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vânzările de medicamente au crescut în primul trimestru cu 10,7%
Valoarea medicamentelor eliberate către pacienţii din România, în primul trimestru al anului, a fost de 3,27 miliarde de lei, la preţ de distribuţie, în creştere cu 10,7% faţă de 2014, potrivit rezultatelor studiului Pharma & Hospital Report, realizat de Cegedim.
Urmărește
315 afișări
Vânzările de medicamente au crescut în primul trimestru cu 10,7% (Imagine: Mediafax Foto/ Shutterstock)
"Evoluţia din trimestrul 1 2015, deşi sub cea din trimestrul 4 2014, a fost peste aşteptările noastre anterioare datorită performanţei produselor OTC (n.r. - medicamente eliberate fără prescripţie), în special cele sezoniere, şi - oarecum paradoxal - datorită anunţului reducerii preţurilor şi introducerii cardului de sănătate. În aceste condiţii, din cauza reducerilor de preţ anunţate recent, pentru anul 2015 revizuim prognoza de evoluţie a pieţei, de la +3,5% la -2,8% în lei (după o evaluare sumară asupra căreia vom reveni), însă atragem atenţia asupra scăderii semnificative a disponibilităţii produselor ieftine în a doua parte a anului", a declarat, într-un comunicat de presă, Petru Crăciun, director general Cegedim.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Medicamentele fără prescripţie au atins o valoare de 0,63 miliarde lei, în creştere cu 27,7%, iar segmentul de spital a atins 0,38 miliarde lei, în creştere cu 11,5% faţă de trimestrul 1 din anul precedent.
Comparativ cu evoluţiile din ultimele cinci trimestre, în trimestrul 1 din 2015 se remarcă o tendinţă de revenire mai accentuată prin rate de creştere pozitive, atât în unităţi (12,4%) şi în zile de tratament (10,7%), cât şi în valoare, în lei (10,7%) sau în euro (12,0%).
La nivelul ultimelor 12 luni, valoarea totală a pieţei a fost de 12,6 miliarde lei, în creştere cu 10% faţă de perioada corespunzătoare a anului precedent (aprilie 2013-martie 2014).
Pe segmente, ratele de creştere în RON au fost de 7,4% pentru Rx în farmacii, 20,6% pentru OTC şi 11,7% pentru spitale.
Potrivit studiului, în privinţa evoluţiei principalelor grupe terapeutice, în ultimele 12 luni se evidenţiază creşteri în volum peste media pieţei în cazul medicamentelor pentru sistemul respirator (15,3%), pentru sânge si organe hematopoietice (14,4%) şi pentru sistemul digestiv şi metabolism (11%).
În valoare, creşterea medicamentelor pentru sistemul respirator a fost de 18,8%, pentru sistemul digestiv şi metabolism de 14,3% şi pentru sânge şi organe hematopoietice de 12,2%.
Componenţa principalelor 10 corporaţii din punct de vedere al valorii pentru ultimele 12 luni nu se modifică în comparaţie cu trimestrul anterior, pe primul loc fiind Sanofi (inclusiv Zentiva) cu 862,8 milioane de lei, urmată de Hoffmann La Roche cu vânzări de 801,7 milioane lei şi Servier (inclusiv Egis) cu 705,4 milioane lei.
Topul primilor 10 jucători este completat de Novartis (inclusiv Sandoz) cu 698,6 milioane lei, Pfizer (622,3 milioane lei), GlaxoSmithKline (553,8 milioane lei), Ranbaxy (542,4 milioane lei), AstraZeneca (527,6 milioane lei), Merck & Co (396,7 milioane lei) şi Krka (383,5 milioane lei).
În volume, componenţa principalelor 10 corporaţii pentru ultimele 12 luni nu se modifică în comparaţie cu trimestrul anterior, pe primul loc fiind Sanofi (inclusiv Zentiva) cu 62 de milioane de unităţi, urmată de Ranbaxy/Sun Pharma (inclusiv Terapia) cu vânzări de 49,5 milioane de unităţi şi Servier (inclusiv Egis) cu 33 de milioane de unităţi.
Topul primilor 10 jucători este completat de Alvogen (inclusiv Labormed) cu 30,7 milioane de unităţi, Antibiotice (30,1 milioane de unităţi), GlaxoSmithKline (27 de milioane de unităţi), Novartis (inclusiv Sandoz) cu 26,5 milioane de unităţi, Krka (23,8 milioane de unităţi), Biofarm (20,3 milioane de unităţi) şi Gedeon Richter (20,2 milioane unităţi).
Pharma & Hospital Report este realizat în România începând din 1996.
Fondat în 1969, Cegedim este un grup global de tehnologie şi servicii din domeniul îngrijirii sănătăţii. Cegedim oferă servicii, tehnologie, aplicaţii specializate şi baze de date profesioniştilor din sănătate companiilor din îngrijirea sănătăţii, şi companiilor de asigurări. Cegedim are peste 3.500 de angajaţi în 11 ţări şi a realizat venituri de 494 milioane de euro în 2014. Cegedim SA este listat la Bursa din Paris.
Citeşte şi:
Ministerul Sănătăţii negociază introducerea de noi medicamente pentru hepatita C şi ciroză
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Doi concurenți s-au logodit în secret, chiar în timpul filmărilor Asia Express 😲 Abia acum s-a aflat!
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
astăzi, 10:40