"Nu depinde de mine, ci de Guvern, care trebuie să ia o decizie. CEC este un activ valoros, are o reţea mare în toată ţara. Luăm în considerare potenţialul CEC", a afirmat Lemierre.
El a precizat că a discutat cu reprezentanţii Guvernului pe tema privatizării CEC, a strategiei şi a planului de afaceri la Casa de Economii şi Consemnaţiuni.
Întrebat dacă BERD va investi în CEC, Lemierre a răspuns că aceasta rămâne "o întrebare deschisă".
"Trebuie să vorbim mai mult cu reprezentanţii Guvernului şi ai băncii", a mai spus preşedintele BERD.
Statul român, prin Ministerul Economiei şi Finanţelor, este unicul acţionar al CEC.
Procesul de privatizare a CEC a fost oprit în decembrie 2006, după ce statul a primit o singură ofertă, de la National Bank of Greece, considerată prea redusă. Banca elenă a oferit 560 de milioane de euro pentru preluarea CEC.
La finele anului 2006, Guvernul a majorat cu circa 150 milioane de euro capitalul social al CEC şi a anunţat că banca va fi restructurată, fără să fie privatizată mai devreme de doi ani.
În 2007, Ministerul Economiei şi Finanţelor a elaborat un document potrivit căruia CEC va rămâne în proprietatea statului cel puţin încă patru ani, o decizie privind reluarea procesului de privatizare şi metoda de vânzare a acţiunilor urmând să fie luată după 2011, cu doi ani peste termenul avansat de Guvern şi conducerea băncii.