- Home
- Economic
- (11.02.2023, 11:54)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vehiculele electrice ar putea ajunge la preţurile maşinilor pe benzină în acest an. Factorii care au accentuat scăderea
- Scăderea preţurilor la maşinile noi împinge în jos şi preţurile vehiculelor electrice de ocazie.
- Acestea au scăzut cu 17 procente din iulie, potrivit Recurrent, care urmăreşte piaţa maşinilor second-hand.
- Acest lucru se datorează în mare parte faptului că Tesla a redus preţul Modelului 3 şi G.M. a redus preţul Chevrolet Bolt cu aproape 6.000 de dolari anul trecut.
Urmărește
4291 afișări
Vehiculele electrice ar putea ajunge la preţurile maşinilor pe benzină în acest an. Factorii care au accentuat scăderea
Scăderea preţurilor pentru materiale precum litiul şi cobaltul au ajutat, de asemenea, la scăderea preţurilor. Preţul litiului utilizat în baterii a scăzut cu 20% de la vârful atins în noiembrie, deşi metalul costă încă de două ori mai mult decât la sfârşitul anului 2021. Cobaltul a scăzut cu mai mult de jumătate din luna mai, în parte pentru că producătorii de automobile vând unele modele care nu îl necesită, reducând cererea.
Noile mine de litiu încep să producă minereu, ceea ce ar putea menţine preţurile blocate. Sigma Lithium va începe să livreze materie primă de la un sit din Brazilia către LG Energy Solution, principalul său client, încă din aprilie, a declarat într-un interviu Ana Cabral Gardner, directorul executiv al Sigma Lithium. Site-ul va fi prima sursă nouă de litiu din America Latină din ultimii ani, potrivit NewYorkTimes.
Aceste avantaje ar putea dispărea din cauza unor noi probleme legate de lanţul de aprovizionare. Litiul rămâne o resursă limitată, iar preţurile ar putea creşte din nou. Începând de luna viitoare, noile reglementări pentru creditele fiscale de 7.500 de dolari vor impune ca bateriile pentru maşinile electrice să fie fabricate în Statele Unite, Canada sau Mexic cu materii prime din America de Nord sau dintr-un alt aliat comercial al SUA. Nu este clar câte vehicule vor îndeplini aceste cerinţe.
În acest moment, creditele fiscale din Legea privind reducerea inflaţiei sunt disponibile pentru vehiculele asamblate în America de Nord, ceea ce îi protejează parţial pe producătorii auto americani de concurenţi precum Hyundai. Ioniq 5 al companiei s-a vândut bine, dar este importat din Coreea de Sud. Hyundai construieşte o fabrică în Georgia care va începe să asambleze vehicule electrice în 2025.
Departamentul Trezoreriei, care este responsabil de aplicarea Legii privind reducerea inflaţiei, a cedat în această lună în faţa lobby-ului industriei auto şi a clasificat mai multe crossovere populare ca S.U.V.-uri şi nu ca sedanuri. Acest lucru permite ca vehicule precum Mustang Mach-E şi toate versiunile Modelului Y să se califice pentru credite fiscale dacă se vând pentru 80.000 de dolari sau mai puţin. Înainte de această schimbare, Mustang şi versiunile mai uşoare ale Modelului Y erau clasificate ca sedanuri, supuse limitei de 55.000 de dolari.
Decizia înlătură o parte din presiunea asupra constructorilor auto pentru a menţine preţurile scăzute. Tesla a majorat rapid preţul Model Y cu 2.000 de dolari. Ford a declarat că nu intenţionează să majoreze preţurile modelului Mach-E.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36