- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (02.01.2022, 09:47)
- Eduard Ivanovici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Veniturile generate de înşelătoriile cu monede digitale sunt în plină expansiune. Cu cât au crescut
Veniturile generate de înşelătoriile cu monede digitale au crescut cu 81% la nivel global în 2021, aproape de un nou record de 7,7 miliarde de dolari.
Urmărește
7315 afișări
Sursa foto: Profimedia
Escrocii care folosesc criptomonede au înregistrat venituri de aproape 8 miliarde de dolari în 2021, susţinuţi de o tactică relativ nouă numită „rug pulls”, conform platformei Chainalysis, citată de Business Insider, notează ZF.
Veniturile generate de înşelătorii au crescut la nivel mondial cu 81% prin comparaţie cu anul trecut, la 7,7 miliarde de dolari în monede virtuale, spune platforma de date crypto într-o postare care va face parte dintr-un raport mai mare privind infracţiunile efectuate cu ajutorul activelor digitale, care va apărea în 2022. Chainalysis susţine că escrocheriile reprezintă cea mai mare ameninţare pentru actualul ritm de adoptare a criptomonedelor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Prima prelevare de organe la Spitalul Grigore Alexandrescu de la o tânără aflată în moarte cerebrală
Creşterea de anul acesta a fost stimulată în mare parte de apariţia aşa-ziselor scheme „rug pulls”.
Schema a devenit tot mai populară în ecosistemul finanţelor descentralizate (DeFi). Prin respectivele scheme, creatorii unui crypto-proiect – de obicei o nouă monedă – îl abandonează pe neaşteptate şi îşi însuşesc astfel fondurile utilizatorilor.
Planurile de tip „rug pulls” constituie 37% din toate înşelătoriile cu monede digitale de anul acesta, faţă de 1% în 2020, prejudiciile ajungând la aproximativ 2,8 miliarde de dolari la nivel global.
„Schemele rug pulls sunt des întâlnite în sectorul DeFi deoarece, cu un know-how tehnic potrivit, devine ieftin şi uşor să creezi noi tokeni pe blockchain, pe care să îi listezi pe un exchange descentralizat (DEX) fără un cod de audit. Deşi codurile de audit care ar depista aceste vulnerabilităţi sunt comune în acest spaţiu, ele nu sunt cerute pentru listarea pe majoritatea DEX-urilor, văzând în consecinţă atât de multe scheme rug pulls”, spune Chainalysis.
Totuşi, cea mai mare schemă „rug pulls” de anul acesta nu a început ca un proiect DeFi.
Thodex era un mare exchange centralizat din Turcia, al cărui CEO a dispărut la scurt timp după ce compania a oprit retragerile de fonduri. Astfel, utilizatorii au pierdut peste 2 miliarde de dolari în criptomonede, sau aproape 90% din banii furaţi prin scheme „rug pulls”.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe