- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (05.04.2019, 02:15)
- Alina Botezatu
Vestager este în favoarea semnăturilor digitale pentru înscrierea candidaţilor în cursa electorală
Margrethe Vestager, comisarul european pentru Concurenţă, i-a îndemnat pe români să voteze şi a susţinut că este nevoie de modificări la legislaţia electorală, dar a evitat să spună dacă este nevoie de o legislaţie unitară la nivelul Uniunii Europene (UE).
Urmărește
285 afișări
Vestager este în favoarea semnăturilor digitale pentru înscrierea candidaţilor în cursa electorală
„Şi în ţara mea (Danemarca – n.red.) a durat foarte mult timp, ca să modificăm legislaţia electorală. Mai sunt vreo 50 de zile până la alegerile europene. De aceea, trebuie să vă daţi seama dacă pe listele acelea sunt persoane cu care rezonaţi în vreun fel. Poate există oameni diferiţi chiar şi în sânul aceloraşi partide, care gândesc altfel, care au alte viziuni, alte modalităţi de abordare a unor probleme şi care pot influenţa, să zicem, modificarea legislaţiei electorale, pentru a reflecta preocupările dumneavoastră. Trebuie să vă gândiţi aşa: care dintre candidaţi îmi reflecte cel mai bine preocupările mele personale, motivele mele de îngrijorare. O altă problemă este şi că semnăturile de care spuneaţi (pentru candidaţii care au nevoie de semnături ca să îşi depună candidatura – n.red.) trebuie să fie olografe, nu digitale”, a afirmat, joi Margrethe Vestager, în cadrul unui dialog cu cetăţenii organizat la Bucureşti, în contextul deţinerii de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.
În plus, comisarul european a arătat că înţelege motivele pentru care o mare parte dintre europeni nu votează.
„Jumătate dintre votanţii europeni nu vor vota, nu pentru că şi-au propus să nu voteze, ci pentru că nu este ceva în radarul lor. O chestiune care m-am motivat pe mine să votez este că: am vrut să fac ceva împotriva persoanei cu care nu eram de-acord. Dacă nu votez, persoana cu care nu sunt de acord va decide lucruri pentru mine. Dacă nu faci parte din procesul decizional, altcineva va lua deciziile în locul tău, iar oamenii trebuie să înţeleagă că votul lor este important”, a mai spus Vestager.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
Comisarul european pentru Concurenţă a reamintit că votul este cu atât mai important, cu cât sunt ţări unde acesta nu este permis, deci cetăţenii nu au dreptul la opini.
„Sunt foarte pasionată vizavi de vot, pentru că noi chiar putem să votăm. În alte zone din lume, voturile sunt discutabile, dar noi chiar putem să votăm, iar acesta constituie un element fundamental pentru democraţia europeană. Oamenii trebuie să îşi dea seama că nu trebuie să dai şi să iei teste cu sute de întrebări şi să întreţii o relaţie bună instituţională, pur şi simplu votezi pentru că ai o opinie, votezi pentru că aşa simţi. Pentru unii ar fi important să ştie totul, înainte de a vota. Nu întotdeauna este posibil. De aceea orice opinie este binevenită şi trebuie să o exercitaţi prin vot”, a mai spus Vestager.
Comisarul le-a recomandat tinerilor să se implice mai mult în politică, dând propriul exemplu: la 24 de ani era liderul partidului din care face parte, iar la 29 de ani era ministrul Educaţiei în Danemarca. „Pentru mine constituie o provocare faptul că tinerii trebuie avuţi în vedere. (…) Se văd anumite diferenţe de concepţie. De aceea este important să vă implicaţi de la vârste fragede în politică. Este nevoie de timp, ca să susţinem schimbarea”, le-a recomandat Vestager tinerilor români din sală.
La data de 26 mai, alegerile europarlamentare sunt programate în toate cele 27 de state membre UE. Până în prezent se ştie că Marea Britanie nu participă la alegeri, în ciuda nefinalizării Brexitului.
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Citește pe www.zf.ro: Se naşte un nou pol imobiliar în Bucureşti. Preţurile apartamentelor din această zonă au explodat cu 30% în doar doi ani VIDEO
Citește și: Jeff Bezos rămâne cu 75% din Amazon, după divorţ. Care este procentul primit de fosta soţie
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:36
Îngrijorare globală după ce Trump a blocat ajutoarele externe americane pentru ţările sărace
-
astăzi, 07:35
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1075. Zelenski condamnă presupusul atac rusesc în regiunea Kursk: „Au ucis sirieni în acelaşi mod” / Zelenski: SUA şi UE ar trebui să participe la negocierile de pace dintre Ucraina şi Rusia / Zelenski: Aderarea Ucrainei la NATO este cea mai „ieftină” garanţie de securitate şi o „victorie” pentru Trump