Veste bună. În mijlocul iernii, preţurile la energie s-ar putea reduce drastic
Prima veste bună: în mijlocul iernii, preţurile la energie s-ar putea reduce drastic. Puternica bancă americană de investiţii Goldman Sachs vede o ieftinire cu 30% a preţului gazelor, după ce Europa şi-a rezolvat problemele de aprovizionare.
Veste bună. În mijlocul iernii, preţurile la energie s-ar putea reduce drastic
Banca americană de investiţii Goldman Sachs preconizează că preţurile europene la gazele naturale ar urma să scadă cu aproximativ 30% în următoarele luni, pe măsură ce ţările europene vor rezolva temporar problemelele de aprovizionare, notează ZF.
Mecanismul olandez de transfer al titlurilor (TTF) este principalul punct de referinţă pentru preţurile gazelor naturale din Europa. Acesta s-a tranzacţionat marţi la aproximativ 120 de euro pe megawatt oră. Dar Goldman Sachs se aşteaptă ca acest reper să scadă la 85 de euro pe megawatt oră în primul trimestru din 2023, potrivit unei note de cercetare publicate săptămâna trecută.
Acest lucru ar marca o schimbare semnificativă faţă de nivelurile înregistrate în august. La acea vreme, invazia neprovocată a Rusiei în Ucraina şi presiunile ulterioare asupra mixului energetic european au împins preţurile la cifre istorice - peste 340 de euro pe megawat oră.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace
-
Intrarea în Schengen şi deschiderea autostrăzilor de la Craiova la Paşcani încing piaţa de logistică
-
Trump l-a graţiat pe creatorul unei platforme de pe Dark Web. Acesta era condamnat pe viaţă
Răcirea recentă a preţurilor la gaze a derivat din mai mulţi factori: depozitele de gaze din Europa sunt practic pline pentru acest sezon de iarnă; temperaturile din această toamnă au fost mai blânde decât se aşteptau, întârziind astfel începutul unei perioade de utilizare intensă; şi există o ofertă excedentară de gaze naturale lichefiate (GNL).
Rapoarte recente au indicat că aproximativ 60 de nave aşteaptă să îşi descarce încărcătura de GNL în Europa. Unele dintre aceste încărcături au fost cumpărate în timpul verii şi sosesc abia acum, pe măsură ce depozitele se umplu.
Într-adevăr, cele mai recente date compilate de grupul industrial Gas Infrastructure Europe arată că nivelurile de depozitare în Europa se situează la 94%.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO