- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (22.04.2021, 02:35)
- Eduard Ivanovici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Veste bună pentru UE: Reapar speranţele cu privire la recuperarea economică
Programele de vaccinare anti-COVID-19 din Uniunea Europeană încep să ofere semne de îmbunătăţire, ridicând speranţele conform cărora continentul va putea să controleze criza sanitară şi să îşi redeschidă mai repede economia, scrie Bloomberg.
Urmărește
202 afișări
Sursa foto: Mediafaxfoto
Deşi cazurile de coronavirus au crescut considerabil la nivel mondial, Germania – prima economie europeană – şi-a dublat ritmul de vaccinări după o creştere a numărului de doze, susţinută prin decizia de a le permite medicilor generalişti de a administra vaccinurile în propriile lor birouri. Franţa, Italia şi Spania au început să aplice o strategie similară.
Blocul comunitar s-a confruntat cu o mulţime de provocări, incluzând aici întârzierea serului AstraZeneca/Oxford şi temerile cu privire la cheagurile de sânge asociate cu unele vaccinuri. La începutul lunii, Johnson & Johnson a suspendat livrarea dozelor, însă compania a primit marţi undă verde din partea Agenţiei Europene a Medicamentelor (EMA), care a declarat că beneficiile depăşesc în mod clar riscurile.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Sorin Grindeanu anunţă că se va circula de săptămâna viitoare pe încă 32 de kilometri din Autostrada Moldovei
-
Armata israeliană susţine că a ucis un comandant al organizaţiei Jihadul Islamic Palestinian
-
Viktor Orban afirmă că UE trebuie să regândească sancţiunile aplicate Rusiei. Care este explicaţia lui
Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a spus că decizia „reprezintă veşti bune pentru campaniile de vaccinare din UE”. Ulterior, Italia a aprobat utilizarea vaccinului J&J pentru adulţi, recomandând administrarea acestuia persoanelor cu vârste de peste 60 de ani. De altfel, mai multe ţări europene au aplicat o serie de restricţii de vârstă asupra vaccinului AstraZeneca.
Creşterea ritmului de vaccinare este o schimbare binevenită pentru guvernele Uniunii Europene după un prim trimestru marcat de un număr extrem de mic de doze administrate, lăsând blocul comunitar cu mult în spatele Marii Britanii şi Statelor Unite.
Acum, de vreme ce UE continuă să vaccineze tot mai rapid, autorităţile ar trebui să fie în stare să ridice treptat măsurile de distanţare socială şi restricţiile aplicate business-urilor, mişcare ce ar facilita redeschiderea economiei de-a lungul perioadei de vară, scrie Ziarul Financiar.
Programul de vaccinare al Uniunii beneficiază de pe urma unui ritm mai bun de producţie al companiilor Pfizer şi BioNTech, care plănuiesc să livreze anul acesta 600 de milioane de doze în UE. Mai mult, campaniile de imunizare ar putea primi încă un vaccin odată ce va fi aprobat candidatul firmei de biotehnologie CureVac. O bună parte din cele 300 de milioane de doze pe care le va produce anul acesta grupul german vor rămâne în interiorul continentului, EMA urmând să lanseze un verdict spre sfârşitul lunii mai.
Însă impactul pozitiv al vaccinurilor bazate pe ARN mesager ar putea primi o lovitură puternică dacă ţările refuză să folosească dozele AstraZeneca şi J&J, bazate pe adenoviruşi.
Până acum au fost administrate peste 115 milioane de doze în UE, număr ce acoperă cu prima doză 18,5% din populaţia Uniunii. Cea mai recentă rată de inoculare a fost de 2,4 milioane de vaccinuri pe zi.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Adriana Bahmuțeanu, atac la adresa Mihaelei Botezatu și a lui Honorius: „Am fost sunată de Maximus, care în cele 3 zile nu…”
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe