- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Veşti proaste pentru românii cu credite. Analiştii anticipează majorarea dobânzii Robor
Indicatorul de încredere în economie al CFA România a înregistrat în luna martie valoarea de 59,7 puncte, în creştere cu 4,9 puncte comparativ cu luna februarie a acestui an, potrivit CFA România - asociaţia profesională a analiştilor financiari certificaţi internaţional(Chartered Financial Analyst)
Veşti proaste pentru românii cu credite. Analiştii anticipează majorarea dobânzii Robor
“Majorarea s-a datorat ambelor componente. Astfel, indicatorul condiţiilor curente a fost de 68,3, valoare în creştere cu 6,3 puncte, iar indicatorul anticipaţiilor a crescut cu 3,3 puncte la valoarea de 55,5 puncte.”
În ceea ce priveşte cursul de schimb EUR/RON, valorile mediane ale anticipaţiilor pentru orizontul de 6 luni a consemnat un curs de 4.4500 (faţă de 4.4600 în luna anterioară), iar pentru orizontul de 12 luni de 4.4550 (faţă de 4.4500 în exerciţiul anterior).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
În acelaşi timp, 73% dintre membrii CFA România anticipează majorarea ratelor de dobândă pentru scadenţele scurte (Robor la trei luni), iar 85% anticipează majorarea ratelor de dobândă pentru scadenţele pe termen mediu (cinci ani).
Indicatorul CFA România de Încredere Macroeconomică a fost lansat de către CFA România, în luna mai 2011, pentru a cuantifica anticipaţiile analiştilor finaniari cu privire la activitatea economică în România pentru un orizont de timp de un an.
Acesta ia valori între 0 (lipsa încrederii) şi 100 (încredere deplină în economia românească) şi este calculat pe baza unor întrebări cu privire la: condiţiile curente (referitoare la mediul de afaceri şi piaţa muncii) şi anticipaţiile (pentru un orizont de timp de un an pentru: mediul de afaceri, piaţa muncii, evoluţia venitului personal la nivel de economie şi evoluţia averii personale la nivel de economie).
Pe lângă întrebările necesare pentru calculul indicatorului de încredere macroeconomică, sondajul evaluează şi anticipaţiile, tot pentru un orizont de timp de un an, pentru rata inflaţiei, ratele de dobândă, cursul de schimb EUR/RON, indicele bursier BET, condiţiile macroeconomice globale şi preţul petrolului. Sondajul este realizat în ultima săptămână a fiecărei luni, iar participanţii sunt membri ai CFA România şi candidaţii pentru nivelurile II şi III ale examenelor CFA, un program de educaţie pentru profesioniştii din domeniul financiar. În prezent, CFA România are 180 de membri.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO