Veşti rele pentru cei care au credit în franci elveţieni: Cursul ar putea urca la 3,9 lei

ING se aşteaptă ca francul elveţian să ajungă la paritate cu euro. Asta înseamnă că la Bucureşti cursul va creşte. Cine regretă acum că a luat un credit în franci elve­ţieni, după ce cursul a urcat cu 75% faţă de 2007-2008, până aproape de 3,7 lei pentru un franc, ar trebui să se pregătească pentru noi surprize, potrivit Ziarului Financiar.

Urmărește
453 afișări
Imaginea articolului Veşti rele pentru cei care au credit în franci elveţieni: Cursul ar putea urca la 3,9 lei

Veşti rele pentru cei care au credit în franci elveţieni: Cursul ar putea urca la 3,9 lei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Analiştii străini spun că francul mai poate câştiga teren în faţa euro, ceea ce ar înseamna că la Bucureşti cursul său poate să ajungă la 3,9 lei şi chiar să depăşească acest nivel dacă pe plan internaţional situaţia se complică.

Românii au de rambursat băncilor credite în franci - în general garantate cu ipoteci - în valoare de echivalentul a 3,2 miliarde de euro. Cei care au strâns din dinţi până acum şi au reuşit să îşi plătească ratele ar putea fi nevoiţi să facă însă eforturi şi mai mari în lunile următoare.

CIteşte mai multe despre situaţia francului pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici