- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vezi aici în ce şi-a plasat George Soros banii
Cele mai mari plasamente ale miliardarului George Soros, dar şi ale lui John Paulson şi Paul Touradji, prin intemediul fondurilor lor de investiţii, sunt în aur, al cărui preţ a crescut cu 24% de la începutul acestui an, potrivit datelor Comisiei americane pentru bursă şi valori mobiliare.
Vezi aici în ce şi-a plasat George Soros banii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Prin intermediul produselor financiare sunt tranzacţionare la nivel mondial 2.088 tone de aur, cantitate echivalentă cu producţia pe nouă ani din Statele Unite, transmite Bloomberg.
Un raport al Goldman Sachs estimează că plasamentele în metalele preţioase vor aduce anul viitor cele mai mari profituri.
Achiziţiile de aur arată că investitorii cumpără active tangibile în condiţiile în care guvernele şi băncile centrale, în frunte cu Rezerva Federală a SUA, introduc pe piaţa financiară lichidităţi de peste 2.000 de miliarde de dolari.
ULTIMELE ȘTIRI
-
O navă a Rusiei s-a scufundat în largul Spaniei în urma unei explozii. De ce analișii privesc accidentul cu suspiciune
-
Nou record al numărului de investitori activi la Bursa de Valori
-
Cum sărbătoresc europenii Crăciunul? Tradiţii unice şi fascinante din diferite culturi
-
Israelul vrea ca grupul rebel Houthi să fie desemnat organizaţie teroristă
Cantitatea de aur tranzaţionat prin intermediul produselor finaniare, din care până la jumătate ar putea fi deţinut de investitori individuali, potrivit BlackRock, este mai mare decât rezervele oficiale ale oricărui stat, exceptând SUA, Germania, Italia şi Franţa.
"Cei care vând aur fac o mare greşeală. Tendinţa de creştere puternică a preţului aurului (piaţa bull) va lua sfârşit când dobânzile reale vor deveni pozitive şi suntem departe de această situaţie. Fed consideră că trebuie să tipărească bani pentru a preveni majorarea dobânzilor şi pentru a salva economia", a explicat Michael Pento, analist la compania Euro Pacific Capital din New York, care a anticipat corect creşterea preţului aurului în ultimii doi ani.
Preţul aurului a crescut cu 87% din septembrie 2007, când Fed a început reducerea dobânzii de politică monetară, iar pieţele financiare au început să aibă probleme.
Indicele Standard & Poor's 500 a scăzut de atunci cu 21%, chiar dacă în 2009 a crescut cu 23%.
Fed a menţinut dobânda cheie aproape de nivelul zero din decembrie 2008 şi intenţionează să suplimenteze lichidităţile din piaţă cu 600 de miliarde de dolari până în iunie 2011, prin achiziţia de obligaţiuni guvernamentale.
Preţul aurului, care nu aduce dividende, a atins pe 9 noiembrie nivelul record de 1.424.60 dolari pe uncie, la bursa din Londra, iar luni este tranzacţionat la circa 1.362.40 dolari pe uncie.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.