Vezi aici obiectivele de investiţii în turism pentru 2010

Construirea unui complex balnear la Snagov, dezvoltarea infrastructurii de agrement a Lacului Morii (Bucureşti), amenajarea unor zone de schi în peste 20 de localităţi şi dezvoltarea infrastructurii turistice în mai multe staţiuni se află pe lista cu obiectivele de investiţii în turism pentru 2010.

Urmărește
173 afișări
Imaginea articolului Vezi aici obiectivele de investiţii în turism pentru 2010

Vezi aici obiectivele de investiţii în turism pentru 2010 (Imagine: Lucian Muntean/Mediafax Foto)

Pe lista cu programele şi proiectele de investiţii în turism finanţate în acest an de la bugetul de stat cu o sumă totală de 40 de milioane de euro, aprobată la jumătatea lunii februarie de Executiv, la propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, se numără construcţia unui complex balnear şi de agrement la Snagov, reabilitarea gării regale Sinaia şi dezvoltarea infrastructurii de agrement pe Lacul Morii din Bucureşti.

Alături de acestea, pe lista Ministerului Dezvoltării se află amenajarea unui ştrand la Arad, construcţia unor complexe balneare în Beiuş, Borş şi Săcuieni şi a unui aquaparc la Băile Felix, toate din judeţul Bihor, şi reabilitarea traseelor turistice în masivele Făgăraş, Piatra Craiului, şi Bucegi.

La Ocna Sibiului va fi amenajat un parc balnear, iar salinele exterioare vor fi amenajate şi modernizate şi se va investi, de asemenea, în dezvoltarea domeniului schiabil munţii Semenic (Caraş-Severin).

Au mai fost aprobate amenajarea zonelor de schi din Nucet (Bihor), Băişoara (Cluj), Şugaş-Băi (Covasna), Borsec (Harghita), Durău (Neamţ), Braşov, Predeal, Buşteni, Sinaia, Azuga, Râşnov şi Păltiniş. Investiţii similare se vor derula şi în Lupeni, Petroşani şi Vulcan din judeţul Hunedoara, dar şi în staţiunile Mogoşa, Borşa şi Cavnic din Maramureş.

Se va investi şi în dezvoltarea infrastructurii turistice şi amenajarea unui port în Olteniţa (Călăraşi), în dezvoltarea infrastructurii turistice din staţiunea Sărata-Monteoru (Buzău) şi a zonei turistice braţul Borcea.

Totodată, vor fi construite porturi turistice de agrement în localităţile constănţene Tuzla, Ostrov, Capidava şi Topalu, precum şi în Galaţi.

Vor fi derulate investiţii şi în dezvoltarea infrastructurii turistice din staţiunile de pe Litoral Costineşti, Eforie, 23 August, Limanu, Mangalia, Techirghiol şi Tuzla.

De asemenea, vor fi dezvoltate infrastructurile turistice din Amara (Ialomiţa), insula Şimian şi Drobeta-Turnu Severin (Mehedinţi).

În judeţul Covasna se va investi în modernizarea bazei de tratament din localitatea Hătuica, în amenajarea unei căi ferate înguste între Comandău şi Covasna şi în reabilitarea băilor tradiţionale din localităţile Moacşa, Cernat, Brăduţ şi Turia.

Şi în Harghita vor fi modernizate şi reabilitate băile tradiţionale din mai multe localităţi, printre care Borsec şi Tuşnad. Totodată, în Borsec va fi construit un centru balneoclimateric multifuncţional. Se va investi, de asemenea, în ecologizarea staţiunii Lacul Roşu şi în amenajarea infrastructurii pentru turism. Tot în Harghita, în localitatea Praid, va fi construit un complex balnear, iar în localitatea Remetea se va investi într-un centru balneoclimateric.

În Suceava va fi reabilitat Cazinoul Băilor din staţiunea Vatra Dornei, iar salina din Cacica va fi amenajată. Se va investi, de asemenea, în zonele de schi din localităţile Câmpulung Moldovenesc, Mălini şi Suceviţa, iar în Lunca Dornelor va fi amenajat un complex de agrement.

În Vâlcea se vor face investiţii în infrastructura de agrement a staţiunilor Călimăneşti-Căciulata şi Voineasa, iar la Olăneşti se va construi o bază de tratament şi se va reabilita, totodată, infrastructura turistică din zona istorică a depresiunii Horezu.

Proiectele se încadrează în cele patru subprograme naţionale de investiţii în turism, respectiv "Schi în România", "Dezvoltarea infrastructurii turistice în zona montană înaltă", "Dezvoltarea echilibrată şi integrată a staţiunilor turistice balneoclimaterice" şi "Dezvoltarea echilibrată şi integrată a zonei turistice din Delta Dunării şi a staţiunilor turistice de pe litoralul Mării Negre".

Sumele de la bugetul de stat se alocă în completarea surselor proprii ale autorităţilor publice locale.

Autorităţile publice locale sunt cele care organizează achiziţiile publice necesare derulării investiţiilor şi răspund de utilizarea sumelor primite pentru implementarea respectivelor proiecte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici