- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vezi aici succesul de care se bucură iPhone pe piaţa românească
Sute de bucureşteni au cumpărat, joi seară, smartphone-urile Apple iPhone 4 din magazinele Cosmote şi Vodafone de pe bulevardul Magheru din Capitală, acestea fiind vândute şi de cei doi operatori, după mai bine de doi ani de când Orange vinde în exclusivitate produsele Apple, scrie Ziarul Financiar.
Vezi aici succesul de care se bucură iPhone pe piaţa românească (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
Cosmote este singurul operator care vinde iPhone 4 telefonul necodat. La liber iPhone 4 costă la Cosmote 2.750 (640 de euro) şi 3.250 de lei (756 de euro), în funcţie de capacitatea de stocare.
Cosmote cere pentru un iPhone 4 între 739 (172 de euro) şi 2.679 de lei (620 de euro), în funcţie de abonamentul ales (inclusiv TVA). Cosmote comercializează iPhone cu trei tipuri de abonamente. Cosmote Discover, cu un tarif de 18,6 euro pe lună (TVA inclusă), include trafic de date de 1 GB, 110 minute naţionale şi internaţionale, şi 1.000 de minute şi SMS-uri în reţea, informează Ziarul Financiar.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Cosmote Explore, al doilea tip de abonament, cu un tarif de 28,52 euro (TVA inclusă), include un trafic de date de 1,5 GB, 220 de minute naţionale şi internaţionale şi 1.500 de minute şi SMS-uri în reţea. Cel mai scump abonament, de 48,3 euro pe lună (TVA inclusă), asigură 440 de minute naţionale, şi 2.000 de minute şi SMS-uri în reţea.
Cosmote oferă cea mai mare subvenţie la achiziţia iPhone 4 pentru clienţii care semnează un contract pe doi ani pentru abonamentul de 48 de euro pe lună. În această situaţie, un iPhone 4 cu stocare de 16 GB costă 739 de lei (172 de euro), iar unul cu capacitate de 32 GB - 1.189 lei (277 euro). Un iPhone 4 cu capacitate de 16 GB, împreună cu un abonament de 18,6 euro pe lună pe doi ani, costă 1.749 de lei (407 euro) iar cu abonament pe un an - 2.229 lei (519 euro).
La Orange, un iPhone 4 are preţuri între 169 şi 557 de euro. Preţurile în euro pentru iPhone 4 la Cosmote au fost calculate la cursul leu/euro anunţat de BNR având în vedere că operatorul are tarifele în lei. Orange, în schimb, are tarife în euro.
Vodafone, care a lansat telefonul la miezul nopţii, a stabilit limita de jos a preţurilor pentru iPhone 4 în România la 99 de euro, însă condiţiile în care telefonul poate fi obţinut acest preţ arată că operatorul aplică o subvenţie atât de ridicată cu un scop precis: pentru a loializa şi atrage clienţii cu venituri mari, care pot achiziţiona servicii cu o marjă ridicată de profit pentru operator. De altfel, compania nu are momentan în plan să vândă telefonul decât cu abonamente, a spus Karsten Wildberger, directorul comercial al operatorului. Preţul pentru iPone 4 la Vodafone variază între 99 şi 499 de euro.
Astfel, preţul de 99 de euro pentru iPhone 4 de 16 GB este disponibil doar pentru clienţii existenţi ai companiei care semnează pentru doi ani un contract care prevede plata unui abonament lunar de 59 de euro. iPhone 1,5 GB este cel mai scump abonament pentru iPhone lansat în România şi include 2.000 de minute în reţea, 500 de minute naţionale, 1.000 de sms-uri în reţea, 50 de MMS-uri naţionale şi un trafic de date de 1,5 GB. Cu acest abonament, pe doi ani, un client nou Vodafone plăteşte pe acelaşi iPhone 4 de 16 GB 199 de euro.
iPhone-ul 4 de 32 de GB costă 199 de euro pentru abonaţii existenţi ai Vodafone care cumpără pe doi ani abonamentul iPhone 1,5 GB şi cu 100 de euro mai mult pentru clienţii noi.
Câteva zeci de utilizatori au făcut coadă în faţa magazinului Vodafone, în ciuda temperaturilor sub zero grade şi a orei târzii, astfel că magazinul a devenit neîncăpător când a avut loc evenimentul de lansare. Primul mobil a fost achiziţionat de un fost pilot al companiei Tarom. În total peste 200 de persoane au fost în magazin iar compania a vândut câteva zeci de iPhone.
Karsten Wildberger declara ieri seară că se aşteaptă ca stocul de iPhone 4 să fie epuizat complet având în vedere numărul limitat de terminale de care dispune compania. Primul stoc epuizat de companie a fost cel alocat magazinului online, potrivit datelor publicate pe pagina web a companiei la jumătatea zilei de 17 decembrie.
Pe lângă abonamentul iPhone 1,5 GB de 59 de euro pe lună, Vodafone mai are alte două planuri tarifare pentru iPhone. Abonamentul iPhone 500 MB, cu un tarif de 19 euro pe lună, include 1.000 de minute în reţea, 100 de minute naţionale, 500 de SMS-uri în reţea, 50 de mesaje multimedia (MMS-uri) naţionale şi un trafic de date inclus de 500 MB. La depăşirea traficului inclus, fiecare MB de date suplimentar transferat este taxat cu 0,05 euro.
Abonamentul iPhone 1 GB, care costă 39 de euro pe lună, include 1.500 de minute în reţea, 300 de minute naţionale, 1000 de SMS-uri în reţea, 50 de mesaje multimedia (MMS-uri) naţionale şi un trafic de date inclus de 500 MB.
Vodafone vinde şi versiunea anterioară a smartphone-ului Apple, iPhone 3G S, la preţuri care variază între 99 şi 299 de euro.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO