- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (24.08.2017, 21:25)
- Anca Olteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vicepreşedinte Airbus: România ar trebui să facă o comandă de cel puţin 16 elicoptere H215M
Ministerul Apărării din România ar trebui să facă o comandă de cel puţin 16 elicoptere H215M, pe care Airbus intenţionează să le producă la Braşov, pentru a da semnale pozitive pieţei de export, a declarat, joi, Olivier Michalon, vicepreşedinte pentru Europa al Airbus Helicopters.
Urmărește
1806 afișări
Vicepreşedinte Airbus: România ar trebui să facă o comandă de cel puţin 16 elicoptere H215M
„Planul este de a avea o fabrică în lume pentru H215 şi această fabrică ar putea fi, fizic, în Braşov. Deja avem infrastructura. Suntem pregătiţi să transferăm toate instrumentele pentru a face acest lucru posibil, dar, pentru a face asta, trebuie să avem acest semnal clar. Trebuie ca Ministerul Apărării să facă o comandă de cel puţin 16 elicoptere pentru a justifica lansarea proiectului. Când spun 16, asta nu înseamnă că nevoia este mai mare de atât, dar nu vrem să impunem unei alte ţări numărul total de care are nevoie. Raţional, 16 elicoptere este un început bun. Vom avea şi contracte pentru export”, a declarat Michalon, joi, în cadrul unei întâlniri cu presa.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
„Pentru a construi elicoptere aici trebuie să avem angajamentul din partea Guvernului României, acesta să fie primul client care le utilizează (launching customer). Dacă România nu cumpără elicopterele pe care le poate produce aici, piaţa de export îşi va ridica semne de întrebare şi nu va fi motivată să cumpere acest elicopter. Dacă România va fi primul client (launching customer), acesta va declanşa întregul proces industrial şi toată producţia H215 civil sau militar, indiferent de unde vine comanda, va fi produsă aici”, a explicat reprezentantul Airbus.
Michalon a precizat că singurul motiv pentru care producţia elicopterului H215M a fost amânată este reprezentat de faptul că România nu a luat o decizie în această privinţă.
România ar trebui să decidă destul de repede dacă va comanda sau nu elicopterele H215M pe care Airbus intenţionează să le producă în parteneriat cu IAR Ghimbav. „Oportunităţile de azi vor fi istoria de mâine. Ceea ce vreau să spun este că deciziile vor trebui luate destul de rapid din mai multe motive. Altfel, trenul trece doar odată. Acum, întrebarea este cât va sta trenul în staţie. La această întrebare nu pot să răspund”, a spus vicepreşedintele Airbus pentru Europa.
„După cum văd eu lucrurile, în primul rând, flota voastră Puma devine periculos de veche. În al doilea rând, în prezent, crearea de locuri de muncă este foarte importantă şi este şi un succes politic. Aici avem oportunitatea de a crea locuri de muncă. De asemenea, împărtăşirea cunoştinţele şi oferirea autonomiei totale unei ţări într-un domeniu industrial este o oportunitate unică. Asta am făcut şi vrem să facem”, a adăugat Michalon.
Întrebat de scrisoarea de intenţie şi de preţ trimisă de Guvernul României companiei Bell Helicopters, reprezentantul Airbus speră ca cooperarea dintre industria română şi franceză să influenţeze deciziile care vor fi luate.
„Suntem într-un mediu competitiv. Sper doar ca faptul că am cooperat cu industria română din 1972 şi că suntem pregătiţi să extindem cooperarea pentru următorul deceniu va fi un argument suficient de puternic pentru cei care iau decizii şi să continue să aibă încredere în noi şi în bunăvoinţa noastră. Este un mediu competitiv, dar considerăm că avem instrumentele necesare pentru a face un succes politic aici şi un succes economic şi, în acelaşi timp, să răspundem cerinţelor forţelor armate”, a spus Michalon.
Ministrul Apărării Adrian Ţuţuianu a semnat la începutul lunii august scrisoarea de „intenţie de preţ şi disponibilitate” privind achiziţonarea de elicoptere de atac, urmând ca aceasta să fie trimisă guvernului SUA, după o întâlnire la Palatul Victoria cu reprezentanţii Bell Helicopter.
Airbus Helicopters şi IAR au decis să-şi extindă cooperarea exclusivă în ceea ce priveşte elicopterul multirol H215M, joi, cu ocazia vizitei oficiale a preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron. Potrivit acestui acord general, IAR va deveni principalul contractor pentru H215M pentru orice comandă viitoare dată de către Ministerul Apărării din România. Iniţial semnat pe o durată de 5 ani, acordul a fost extins la 15 ani.
IAR Braşov este o companie cu capital majoritar de stat, specializată în fabricarea şi întreţinerea elicopterelor.
Airbus este o companie mondial de aeronautică, care oferă servicii în domeniul spaţial.
Citeşte şi: Comisia Europeană cere explicaţii din partea României, insistând că este esenţială combaterea corupţiei
Citeşte şi: Firma europeană MBDA vrea să semneze în 2018 contractul pentru producţia de rachete în România
Citeşte şi: Fitch: Politicile fiscale prociclice şi creşterile salariale generează riscuri asupra economiei României
Citeşte şi: Evaluarea CE: Aeroportul Henri Coandă respectă standardele europene în securitate aeroportuară
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Firma europeană MBDA vrea să semneze în 2018 contractul pentru producţia de rachete în România
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe