- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (19.02.2016, 19:11)
- Cătălina Mănoiu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor: Valorificarea bunurilor rămase de la construcţia Parlamentului, pas pentru recepţia finală
Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a declarat vineri pentru MEDIAFAX că valorificarea materialelor de construcţii şi a bunurilor rămase de la construcţia clădirii Parlamentului este un prim pas în realizarea recepţiei finale, veniturile obţinute urmând să ajungă la bugetul de stat.
Urmărește
1252 afișări
Iordache:Valorificarea bunurilor rămase de la construcţia Parlamentului, pas pentru recepţia finală (Imagine: Razvan Chirita/ Arhiva Mediafax Foto)
''Acesta este primul pas pentru a începe recepţia pentru că fără valorificarea acestor materiale nu se puteau face demersurile pentru recepţia finală a investiţiei. Acel rest de plată este compus din materiale care au rămas de la construcţia (cădirii Palatului Parlamentului-n.r.) şi vor fi valorificate potrivit legii, banii se duc la bugetul de stat'', a declarat, pentru MEDIAFAX, vicepreşedintele PSD al Camerei Deputaţilor Florin Iordache. În urma construcţiei clădirii Palatului Parlamentului au rămas nevalorificate materiale de construcţii precum: lemn, fier, cărămidă, BCA, căzi, clanţe, ţevi, calorifere, a mai precizat el.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu este desemnat Premierul României
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor a afirmat că finalizarea recepţiei clădirii Palatului Parlamentului, investiţie estimată la peste 9 miliarde de lei, în preţuri stabilite la nivelul anului 1989, este ''un pas important'', demersuri în aces sens fiind făcute încă din timpul Guvernului Tăriceanu.
Până acum nu s-a putut face recepţia finală din cauza faptului că materiale, bunurile şi echipamentele rămas de la construcţia clădirii Palatului Parlamentului nu era valorificate pentru a rezulta valoarea totală a investiţiei.
El a declarat că, în calitate de administrator al clădirii Palatului Parlamentului, Camera Deputaţilor nu va plăti impozit pentru ca imobilul este inclus în patrimoniul de stat.
''Atunci când va fi făcută recepţia finală clădirea va putea intra într-un parteneriat şi va putea accesa fonduri europene pentru modernizare sau reparare'', a mai adşugat vicepreşedintele Camerei Deputaţilor.
Deputaţii au adoptat, miercuri, un proiect de lege care vizează efectuarea recepţiei Palatului Parlamentului.
Astfel, ''operaţiunile legate de regularizarea sumei de 169.725.486 lei, în preţuri stabilite la nivelul anului 1989, rămasă de justificat din avansurile prevăzute la articolul 1 din Hotărârea Guvernului nr. 372/1993 privind transmiterea obiectivului de investiţii “Casa Republicii” în administrarea Camerei Deputaţilor, acordate pentru obiectivul de investiţii “Casa Republicii”, a cărui denumire a devenit Palatul Parlamentului, se realizează de Camera Deputaţilor, cu avizul consiliului interdepartamental la nivel de demnitari''.
Proiectul de lege prevede că "materiale de construcţii şi de instalaţii, echipamente şi celelalte bunuri procurate din avansul în sumă de 169.725.486 lei (...) se valorifică, iar bunurile care nu pot fi valorificate se casează de către titularii de avans, respectiv de succesorii în drepturi şi obligaţii ai acestora, sub supravegherea Camerei Deputaţilor".
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe