Videanu: Am decis ca Marmosim să nu aplice pentru fonduri europene

Marmosim, companie la care ministrul Economiei Adriean Videanu este acţionar majoritar, a renunţat la intenţia de a accesa fonduri europene, pentru a evita comentariile pe marginea acestui subiect.

Urmărește
44 afișări
Imaginea articolului Videanu: Am decis ca Marmosim să nu aplice pentru fonduri europene

Videanu: Am decis ca Marmosim să nu aplice pentru fonduri europene (Imagine: Rãzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Ca acţionar am decis să nu las managementul Marosim să aplice pentru fonduri europene. Aceasta era o decizie a managementului, fără ca eu ca acţionar să ştiu. Am decis să nu fiu de acord, pentru a evita orice comentariu cu putinţă. Gândiţi-vă la obiectivitatea, cu ghilimele, legată de acest subiect", a declarat Videanu, marţi, într-o conferinţă de presă.

Surse din UE au declarat luni pentru MEDIAFAX că Johaness Hahn, comisarul pentru Dezvoltare Regională, i-a transmis lui Adriean Videanu, răspunzând scrisorii acestuia din urmă, că în principiu nu poate combina calitatea de ministru cu cea de proprietar al unei firme care să acceseze fonduri europene.

Videanu a afirmat că răspunsul comisarului european a fost "diplomat".

"A fost un răspuns diplomat", a adăugat Videanu.

Ministrul Economiei a transmis în luna aprilie comisarului european pentru Dezvoltare Regională, Johaness Hahn, o scrisoare prin care îi cere opinia privind accesarea de fonduri europene de către firma Marmosim, pe care o deţine.

Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri arăta atunci, într-un comunicat, că Videanu a fost informat de managementul Marmosim că firma intenţionează sa aplice pentru accesarea de fonduri europene prin POS-CCE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici