Videanu a spus că, la nivelul Ministerului Economiei, a fost realizată restructurarea, astfel încât chiar dacă instituţia s-a comasat cu Ministerul pentru IMM-uri, prin preluarea a 896 de oameni, în prezent numărul total al angajaţilor ministerului este de până la 750.
El a menţionat că aceasta este dovada că ministerul şi-a îndeplinit obiectivele, iar în cazul companiilor naţionale procesul de restructurare este unul continuu, pentru ca acestea să fie viabile.
„N-a trebuit să aştept decizia primului-ministru, a fost obligaţia mea de viabilizare a unor zone sensibile”, a spus Videanu.
El a adăugat că Ministerul Economiei şi-a îndeplinit în avans obligaţiile şi angajamentele asumate potrivit Ordonanţei 116, iar un proces amplu de restructurare a început în zona producţiei de energie, aceasta fiind considerată una „sensibilă”.
Videanu a dat exemplul Companiei Naţionale a Huilei şi al Termoelectrica, precizând că o restructurare a acestor companii este absolut necesară pentru că nu îşi doreşte ca în aceste companii energetice să existe zone neperformante.
„Avem nevoie de două companii energetice puternice, pentru că strategia energetică a României, la care lucrăm în momentul de faţă, nu vizează numai graniţele naţionale, ne raportăm la piaţa unică, la piaţa Uniunii Eruopene, şi strategia pe care o avem este gândită în context regional, european. De aceea, cele două companii vor trebui să asigure pe de-o parte securitatea energetică a României, dar şi un rol de stabilitate din punct de vedere energetic în această zonă a Europei”, a spus Videanu.
Potrivit sursei citate, România are potenţial energetic astfel încât să poată deveni un „furnizor de stabilitate” din punct de vedere energetic în zonă.
Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a vizitat, joi, judeţul Alba, unde a mers la Roşia Montană şi la Abrud, aici întâlnindu-se cu reprezentanţii companiei Cuprumin şi ai sindicatelor din minerit.