Viktor Orban: UE se îndreaptă spre un „război rece economic” cu China

Premierul ungar Viktor Orban a avertizat vineri că Uniunea Europeană se îndreaptă spre un „război rece economic” cu China, în timp ce liderii blocului se pregătesc pentru un vot crucial privind impunerea de tarife la importurile de maşini electrice (EV) fabricate în China.

Urmărește
105 afișări
Imaginea articolului Viktor Orban: UE se îndreaptă spre un „război rece economic” cu China

Viktor Orban: UE se îndreaptă spre un „război rece economic” cu China

Statele membre ale UE vor vota vineri dacă să impună tarife pentru următorii cinci ani de până la 45% la importurile de vehicule electrice produse în China, în cel mai important caz comercial al blocului comunitar, care riscă represalii din partea Beijingului.

Sub conducerea lui Orban, Ungaria a devenit un important partener comercial şi de investiţii pentru China, în contrast cu alte naţiuni ale UE care intenţionează să devină mai puţin dependente de a doua mare economie a lumii.

„Ceea ce ne obligă să facem acum, sau ceea ce vrea să facă UE, este un război rece economic”, a declarat Orban într-un interviu pentru radioul de stat, referindu-se la tarifele propuse pentru China.

Anterior, vineri, datele au arătat că producţia industrială a Ungariei a scăzut cu 9,5% în august, mai mult decât se aştepta, ceea ce Budapesta a declarat că se datorează slăbiciunii economiei germane, destinaţia a aproximativ un sfert din exporturile Ungariei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici