Visteon, unul dintre cei mai mari furnizori Ford, a declarat falimentul

Compania americană Visteon, unul dintre cei mai importanţi furnizori de componente auto ai Ford, a anunţat joi că a declarat falimentul pentru operaţiunile din Statele Unite.

395 afișări
Imaginea articolului Visteon, unul dintre cei mai mari furnizori Ford, a declarat falimentul

Visteon, unul dintre cei mai mari furnizori Ford, a declarat falimentul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit documentelor transmise Tribunalului american pentru falimente din Delaware, Visteon controlează active de 4,58 miliarde de dolari, în timp ce datoriile companiei se ridică la 5,32 miliarde de dolari.

Printre creditorii neacoperiţi ai Visteon se numără Bank of New York Mellon Corp, Pension Benefit Guaranty Corp şi grupul IBM.

Compania a introdus operaţiunile din Statele Unite în procedura de reorganizare sub protecţia legii falimentului şi nu va întrerupe activitatea pe parcursul restructurării. Activele companiei din afara SUA nu sunt afectate direct de faliment.

Visteon, divizie a Ford până în anul 2000, când a fost vândută, a anunţat că grupul auto s-a angajat să sprijine şi să participe la finanţarea efortului de restructurare, precum şi să asigure continuitatea contractelor de furnizare.

Ford este cel mai important client al Visteon şi a generat, în primul trimestru, 31% din afacerile de 1,35 miliarde de dolari ale producătorului de componente.

În prima parte a lunii mai, Ford şi-a asumat o linie de credit securizată de 163 milioane de dolari de la creditorii Visteon.

Susţinerea industriei producătorilor de componente auto din Statele Unite a devenit o propritate pentru Ford, în contextul falimentului Chrysler şi a dificultăţilor grupului General Motors, care se apropie de asemenea de procedura de insolvenţă.

Visteon deţine operaţiuni în Statele Unite, China şi Marea Britanie.

Ford controlează, din 2008, uzina constructoare de maşini Automobile Craiova, preluată de la statul român.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici