Vizită FMI în România: Delegaţia vine la Bucureşti în perioada 5-8 noiembrie

O delegaţie a Fondului Monetar Internaţional condusă de Jan Kees Martijn, şeful misiunii pentru România, va efectua în perioada 5-8 noiembrie o vizită în România, în cadrul întâlnirilor periodice pe care instituţia le are cu autorităţile române, scrie Ziarul Financiar.

Urmărește
40 afișări
Imaginea articolului Vizită FMI în România: Delegaţia vine la Bucureşti în perioada 5-8 noiembrie

Vizită FMI în România: Delegaţia vine la Bucureşti în perioada 5-8 noiembrie

„Echipa Fondului va analiza evoluţiile economice şi financiare recente şi va actualiza perspectivele macroeconomice”, au transmis luni reprezentanţii FMI.

La ultimul raport extins, FMI a recomandat o serie de modificări fiscale pentru corectarea deficitului bugetar. Printre altele, a criticat taxa pe cifra de afaceri nou introdusă de guvern şi recomanda introducerea impozitului progresiv pe venit.

La momentul respectiv, FMI spunea că „în ciuda încetinirii, creşterea economică este de aşteptat să rămână robustă”, când prognozele erau că economia României va accelera. Între timp însă economia a încetinit şi a crescut mult sub aşteptări.

De asemenea, FMI vedea acum câteva luni (asemenea guvernului) un deficit bugetar de circa 5% din PIB, dar, deja la şapte luni din an, deficitul bugetar este la 4% din PIB.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici