Vladimir Putin cere Gazprom să reducă imediat volumul de gaz livrat către Ucraina

Premierul rus, Vladimir Putin, a ordonat companiei Gazprom să reducă imediat volumul de gaz livrat către Ucraina, ca răspuns la prelevările ilegale de gaz de care Moscova acuză Kievul.

Urmărește
16 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin cere Gazprom să reducă imediat volumul de gaz livrat către Ucraina

Vladimir Putin cere Gazprom să reducă imediat volumul de gaz livrat către Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Începând de la 1 ianuarie, 63,5 milioane de metri cubi de gaz au fost furaţi de Ucraina, a declarat preşedintele Gazprom, Aleksei Miller, în cadrul unei întâlniri cu Putin, în faţa presei.

Întrebat de Putin ce măsuri intenţionează să ia în această situaţie, Miller a menţionat o "propunere de reducere a volumului de gaz livrat la frontiera ruso-ucraineană cu o valoare echivalentă celei furate".

"Începeţi să reduceţi începând de astăzi", a replicat Putin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici