- Home
- Economic
- LONDRA, (05.06.2015, 10:59)
- Anca Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vodafone şi Liberty Global negociază un schimb de active
Vodafone Group a anunţat vineri că negociază cu Liberty Global efectuarea unui schimb de active, pe fondul consolidării care are loc la nivelul industriei telecomunicaţiilor.
Urmărește
198 afișări
Vodafone şi Liberty Global negociază un schimb de active (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Grupul Vodafone a respins pe de altă parte, într-un comunicat, că cele două companii ar negocia o fuziune, aşa cum au declarat persoane apropiate discuţiilor, relatează Bloomberg.
"Nu există nicio certitudine că tranzacţia va fi încheiată, nici ce active ar putea fi implicate", potrivit comunicatului.
Acţiunile Vodafone sunt în creştere cu 1,2% la bursa din Londra, în timp ce titlurile Liberty Global au urcat joi, la bursa din New York, cu până la 6,2%.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Avem misiunea să apărăm Democrația în România. Pentru că am trăit în Comunism. Dictatură. Ceaușescu!
-
Donald Trump şi Olaf Scholz au vorbit la telefon. Au convenit că războiul din Ucraina durează „de prea mult timp”
-
Oficial american: Pakistanul dezvoltă rachete care ar putea lovi SUA
-
Preşedinţii Rusiei şi Uzbekistanului au vorbit despre asasinarea generalului rus de către un uzbec
Persoane apropiate situaţiei au declarat că discuţiile includ mai multe opţiuni, între care fuziunea sau un schimb de active între companii.
Discuţiile sunt informale şi se află în fază incipientă, fiind posibil să nu se ajungă la un acord din cauza complexităţii tranzacţiilor propuse şi a problemelor de reglementare, au precizat sursele.
Chestiunile legate de management, inclusiv cine ar conduce compania nou formată şi rolul preşedintelui miliardar al Liberty Global, John Malone, reprezintă o problemă.
Alte opţiuni aflate în discuţie includ o combinare a operaţiunilor europene ale companiilor, precum şi o serie de schimburi de active, potrivit surselor.
Fuziunea celor doi operatori de telecomunicaţii ar fi una dintre cele mai mari tranzacţii din istorie, luând în considerare valoarea de întreprindere a acestora. Liberty Global valorează în prezent circa 89 de miliarde de dolari, iar Vodafone peste 140 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.
Liberty Global s-a distanţat uşor de discuţii, în ultimele săptămâni, a spus una dintre persoane.
Pe fondul presiunilor în creştere de menţinere a creşterii profiturilor, companiile de telefonie se folosesc de achiziţii pentru a se extinde, profitând de costul redus de finanţare.
Liberty Global este cel mai mare furnizor de servicii prin cablu la nivel mondial şi ar putea să îşi diversifice oferta prin deţinerea de active în domeniul serviciilor wireless, oferind servicii de televiziune, telefonie fixă, Internet broadband şi servicii wireless.
Companiile europene de telecomunicaţii s-au consolidat rapid pentru a-şi extinde prezenţa şi a oferi mai multe servicii, în condiţiile în care concurenţa duce la scăderea preţurilor şi a marjelor de profit.
BT Group a convenit în februarie preluarea EE, operator de telefonie mobilă deţinut de Deutsche Telekom şi Orange, pentru 19 miliarde de dolari.
În luna martie, Telefonica a vândut operatorul wireless O2, deţinut în Marea Britanie, către compania Hutchison Whampoa din Hong Kong, pentru 15,3 miliarde de dolari.
Posibila structură a unui acord între Vodafone şi Liberty Global a evoluat de la sfârşitul anului trecut.
Ideea iniţială a directorului general al Vodafone, Vittorio Colao, era ca grupul pe care îl conduce să cumpere Liberty Global. Ulterior, obiectivul său a devenit preluarea activelor Liberty din Europa Occidentală, a spus una dintre surse.
În cadrul fuzionării activelor europene ale companiilor, Vodafone ar putea separa operaţiunile din Orientul Mijlociu şi Africa, a precizat una dintre persoane.
Într-un interviu acordat Bloomberg în luna mai, Malone a spus că asocierea cu Vodafone s-ar potrivi foarte bine cu imperiul său de servicii prin cablu din Europa Occidentală, acestea fiind primele sale comentarii publice pe acest subiect.
El a menţionat beneficiile unei fuziuni pe pieţe precum Germania, Marea Britanie şi Olanda.
Liberty Broadband deţine peste 25% din activele Charter Communications, care a convenit recent achiziţia Time Warner Cable, pentru 55 de miliarde de dolari.
Liberty Global a cumpărat furnizorul britanic de servicii broadband Virgin Media în 2013 şi compania Ziggo din Olanda în 2014. Recent, Liberty Global a cumpărat drepturi de televizare a unor evenimente sportive, precum o participaţie la televiziunea britanică ITV.
Malone a cheltuit peste 50 de miliarde de dolari pentru ca Liberty Global să devină unul dintre cei mai mari operatori de servicii prin cablu la nivel internaţional. Liberty Global este prezent şi în România, prin intermediul UPC România, afiliat la UPC Broadband, divizia europeană a grupului.
Vodafone Group este prezent pe piaţa locală prin intermediul diviziei Vodafone România. La 31 martie, numărul de utilizatori de telefonie mobilă ai Vodafone în România era de 8.056.000, din care 58,1% utilizatori de cartele prepaid.
Citește pe alephnews.ro: Realitatea Virtuală îți permite să vorbești Napoleon Bonaparte. Experiența imersivă e deschisă la Banca Franței din Paris
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Andreea Antochi, o tânără de 30 de ani, a murit în Secția de Obstetrică cu fiul pe care îl purta în pântece 😢
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe