Vodafone şi Orange: ANC trebuie să alinieze tarifele de interconectare

Autoritatea Naţională pentru Comunicaţii (ANC) trebuie să alinieze tarifele de interconectare ale operatorilor de telefonie mobilă la 0,0503 euro/minut de la 1 aprilie, devansând termenul iniţial de 1 iulie 2010, solicitarea fiind avansată, joi, de Comisia Europeană (CE), potrivit Vodafone România şi Orange România.

Urmărește
20 afișări
Imaginea articolului Vodafone şi Orange: ANC trebuie să alinieze tarifele de interconectare

Vodafone şi Orange: ANC trebuie să alinieze tarifele de interconectare

"Punctul de vedere exprimat de Comisia Europeană solicită ferm ANC să alinieze tarifele de interconectare ale operatorilor Vodafone, Orange, Cosmote şi Telemobil la nivelul de 0,0503 euro/minut de la 1 aprilie. Aceasta reconfirmă poziţia noastră anterioară, şi anume faptul că decizia ANC, de a stabili tarife diferenţiate pentru operatori, este considerată discriminatorie şi intră în contradicţie cu recomandările Comisiei Europene", au declarat, joi, reprezentanţii Vodafone România.

Şi directorul de marketig al Orange România, Dan Odiaţiu, afirmă că scrisoarea CE confirmă corectitudinea principiului simetriei tarifelor de interconectare şi recunoaşte absenţa oricăror argumente care să justifice existenta unor diferenţe între operatorii din România.

"Contrar poziţiei ANC, Orange a susţinut încă de la început principiul simetriei tarifelor, deoarece a considerat că acesta este în beneficiul utilizatorilor finali. Ca atare, considerăm că mesajul CE este clar, iar ANC va trebui să-l respecte începând cu 1 aprilie 2009 pentru ca niciun operator să nu fie favorizat în detrimentul altora", a spus Odiaţiu.

Comisia Europeană a transmis, joi, o scrisoare ANC în care susţine propunerea instituţiei de a reduce tarifele de interconectare practicate de operatorii locali de telefonie mobilă, care respectă viitoarea recomandare a CE în acest domeniu.

Telemobil: Alinierea întârziată a tarifelor de interconectare este justificată în cazul reţelei Zapp

Termenele diferite de aplicare a tarifelor de interconectare propuse pentru Telemobil, care se vor alinia cu cele ale Vodafone şi Orange în iulie 2010, reflectă diferenţe obiective de cost pentru reţeaua Zapp Mobile, justificate de obligaţiile privind licenţa de telecomunicaţii 3G, susţine compania.

"Autoritatea Naţională pentru Comunicaţii a analizat deja aceste aspecte ajungând la concluzia că astfel de diferenţe obiective de cost există în ceea ce priveşte reţeaua Zapp. În cazul Telemobil, diferenţele obiective de cost sunt justificate şi prin faptul că a obţinut o licenţă 3G care prevede dezvoltarea unei reţele la nivel naţional, având obligaţii de acoperire neimpuse operatorilor GSM duopolişti (Vodafone România şi Orange România - n.r.)", a declarat, joi, avocatul Telemobil Laurenţiu Anghel.

Cosmote: Tarifele de interconectare propuse sunt conforme directivelor CE şi încurajează concurenţa

Proiectul ANC de reducere graduală a tarifelor de interconectare este conform cu cele mai recente reglementări ale Comisiei Europene (CE) şi are ca scop încurajarea concurenţei pe piaţa de telecomunicaţii, în beneficiul utilizatorilor finali, susţin reprezentanţii Cosmote România.

"Trebuie avute în vedere condiţiile specifice ale pieţei din România, caracterizată, de foarte mulţi ani, de existenţa duopolului creat de către cei doi mari operatori mobili (Orange şi Vodafone - n.r.). Trebuie menţionat că tarifele de interconectare propuse de Autoritatea Naţională pentru Comunicaţii (ANC) pentru Cosmote reprezintă scenariul cel mai nefavorabil, ţinând seama de faptul că şi în continuare compania va plăti sume importante fiecăruia dintre cei doi operatori", au declarat, joi, reprezentanţii Cosmote România.

Citeşte şi:

CE susţine propunerea ANC de scădere a tarifelor de interconectare la operatorii mobili

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici