- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Volkswagen anunţă că îşi vinde toate operaţiunile din regiunea chineză Xinjiang
Gigantul auto german Volkswagen a anunţat miercuri că îşi vinde toate operaţiunile din regiunea chineză Xinjiang, o zonă controversată unde autorităţile de la Beijing sunt acuzate de încălcări grave ale drepturilor omului şi folosirea muncii forţate.
Volkswagen anunţă că îşi vinde toate operaţiunile din regiunea chineză Xinjiang
Compania va vinde unei firme chineze, Shanghai Motor Vehicle Inspection Center (SMVIC), atât fabrica din oraşul Urumqi, cât şi pista de testare din Turpan.
Oficial, Volkswagen justifică decizia prin „motive economice", ca parte a unei reorganizări strategice.
Decizia vine într-un context dificil pentru Volkswagen în China. Compania şi-a pierdut poziţia de lider al pieţei în favoarea producătorului local BYD, iar vânzările din 2023 au crescut modest, dar mai lent decât în anul anterior. Presiunea internaţională privind prezenţa în Xinjiang a crescut după ce alt gigant german, BASF, a anunţat că se retrage din regiune.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Alegerile prezidenţiale au fost contestate la CCR. Se cere anularea primului tur
-
Se măreşte salariul minim brut de la 3.700 de lei la 4.050 de lei. De când va intra în vigoare
-
Rusia foloseşte bombardiere transferate din Ucraina în 1999
-
CCR se reuneşte joi pentru a decide în privinţa cererilor de anulare a prezidenţialelor
Regiunea Xinjiang se află în centrul unor acuzaţii grave. ONU a prezentat în 2022 dovezi „credibile" de tortură, tratamente medicale forţate şi violenţă în regiune. Peste un milion de uiguri şi alte minorităţi musulmane ar fi fost încarcerate în centre de detenţie. Mai multe companii multinaţionale sunt acuzate că folosesc indirect munca forţată prin fabricile lor din zonă.
Volkswagen a încercat să răspundă acuzaţiilor comandând un audit extern anul trecut. Deşi acesta nu a găsit dovezi de muncă forţată printre cei 197 de angajaţi ai fabricii, firma de consultanţă a recunoscut că a întâmpinat „provocări în colectarea datelor" în China.
Autorităţile chineze resping toate acuzaţiile şi susţin că măsurile lor în Xinjiang au scopul de a combate extremismul şi de a ajuta dezvoltarea regiunii, conform AFP.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO