- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (02.10.2016, 11:13)
- Departamentul Economic
Vorbitorii de limbi străine rare tot mai căutaţi de companiile de recrutare
Vorbitorii de limbi străine rare câştigă din ce în ce mai mult teren pe piaţa muncii, iar salariile oferite de companii îi influenţează şi pe tinerii absolvenţi de liceu să se înscrie la o facultate de profil.
Urmărește
2591 afișări
Vorbitorii de limbi străine rare tot mai căutaţi de companiile de recrutare
Spre exemplu, salariul unui traducător sprecializat pe o limbă asiatică sau arabă porneşte de la 1.000 de euro brut pe lună şi poate ajunge şi la 4.000 de euro brut pe lună, potrivit informaţiilor din piaţă.
Anul acesta, specializarea de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Universităţii din Bucureşti a adunat 1.700 de candidaţi care au optat pentru locurile scoase la concurs, generând o concurenţă de 76 de înscrişi pe un loc.
Anual, Facultatea de Limbi si Literaturi Străine livrează pe piaţa muncii circa 1.000 de absolvenţi, dintre care circa 800 termină ciclul de licenţă, restul fiind absolvenţi de masterat. Însă nu toţi studenţii facultăţii reuşesc să finalizeze din prima încercare studiile, astfel cei care rămân în an suplimentar plătesc jumătate din taxa anuală pentru a urma încă un semestru. Taxa de şcolarizare în cadrul facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine din cadrul Universităţii din Bucureşti este de 3.200 de lei pe an.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
"Pe parcurs de peste zece ani, numărul statistic al studenţilor care în anul întâi îşi caută un loc de muncă sau sunt deja angajaţi este destul de mare. Tendinţa de a se angaja pe parcursul facultăţii este în creştere. Însă ei nu trebuie să abuzeze de scuza că nu pot veni la cursuri pentru că au un loc de muncă, învăţământul trebuie să fie prioritar", a spus Liviu Franga, decanul facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine din Universităţii din Bucureşti.
Citeşte şi: Director Premier Estate Management: "Doar cazurile sociale ar trebui să aibă acces la Prima casă"
Citeşte şi: Topul destinaţiilor de vacanţă preferate de turiştii din întreaga lume. Ce loc a surclasat celebrul Turn Eiffel sau Marile Piramide din Egipt
Citeşte şi: Salariile din vestul ţării vor continua să crească. Angajaţii din aproape jumătate dintre judeţele României câştigă între 1.500 şi 2.000 de lei net pe lună
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Citește pe www.zf.ro: Se naşte un nou pol imobiliar în Bucureşti. Preţurile apartamentelor din această zonă au explodat cu 30% în doar doi ani VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe