Vosganian: Reducerea TVA la alimente va fi posibilă după anul 2010

Reducerea TVA la unele produse, precum alimentele de bază, va fi posibilă după anul 2010, odată cu scăderea presiunilor inflaţioniste şi apropierea României de zona euro, a declarat, marţi, ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian.

Urmărește
2 afișări
Imaginea articolului Vosganian: Reducerea TVA la alimente va fi posibilă după anul 2010

Vosganian: Reducerea TVA la alimente va fi posibilă după anul 2010

Reducerea TVA nu va determina stabilitatea preţurilor şi nu va avea efecte favorabile asupra consumatorilor, urmând să se înregistreze un "transfer de putere de cumpărare de la buget la patroni", a spus Vosganian.

"Trebuie să aşteptăm până intrăm cu inflaţia pe palierul de 3%", a arătat ministrul Economiei şi Finanţelor.

Propunerea de reducere a TVA la alimentele de bază figurează printre cele 1.200 de amendamente aduse proiectului de buget pentru anul viitor. Alt amendament vizează majorarea alocărilor pentru agricultură, cu 1,2 miliarde de lei. Sumele suplimentare pentru acest domeniu vor proveni din fonduri externe, potrivit lui Vosganian.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici