Vosganian vede posibilă reducerea TVA la unele produse prin 2010

Diminuarea TVA la unele produse de largă necesitate ar putea fi realizată în anul 2010, când România "se va racorda celor mai multe ţări europene", bugetul pentru 2008 fiind construit pe o cotă de 19%, a declarat agenţiei MEDIAFAX ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian.

Urmărește
1 afișare
Imaginea articolului Vosganian vede posibilă reducerea TVA la unele produse prin 2010

Vosganian vede posibilă reducerea TVA la unele produse prin 2010

"În viitor se va acţiona pe diminuarea TVA la unele produse de largă necesitate. La orizontul anilor 2010 ne vom racorda, probabil, celor mai multe ţări europene care au reduceri de TVA pe anumite produse", a spus Vosganian.

El a amintit de măsurile Guvernului de majorare în patru ani a alocărilor pentru educaţie, de la 2,4 miliarde de euro la 7,8 miliarde de euro, şi de creşterea sumelor destinate sectorolui sanitar, de la 2 miliarde de euro la 5 miliarde de euro.

"Sunt contribuţii colosale, astfel încât trebuie să acceptăm că unele măsuri pe care unii le consideră legitime trebuie să vină la timpul lor", a menţionat Vosganian.

La sfârşitul săptămânii trecute, liderul PSD Mircea Geoană a declarat că partidul pe care îl conduce doreşte să introducă un proiect legislativ pentru reducerea TVA la alimentele de bază. El a precizat că în toată Europa, cu excepţia unei singure ţări nordice, se practică un TVA diferenţiat la alimente.

Pe de altă parte, PC a arătat că a fost primul partid care a depus în Parlament un proiect privind reducerea TVA la alimentele de bază, menţionând că "se bucură" că PSD a ajuns la concluziile conservatorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici