Vrei un card de credit pentru cumpărături? Dobânzile pot ajunge la 30% pe an

Reţeta turcească de rate fără dobândă pentru cumpărăturile plătite cu cardurile de credit începe să fie utilizată de tot mai mulţi români după ce mai multe bănci de top au introdus în ultimul an această facilitate.

Urmărește
577 afișări
Imaginea articolului Vrei un card de credit pentru cumpărături? Dobânzile pot ajunge la 30% pe an

Vrei un card de credit pentru cumpărături? Dobânzile pot ajunge la 30% pe an (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bancherii afirmă că numărul de carduri vândute a crescut cu două cifre în primele şase luni din acest an şi că românii au chel­tuit zeci de milioane de euro pentru cum­părături în rate.

De exemplu, turcii de la Garanti spun că un sfert din tranzacţiile efectuate cu car­durile de credit emise de bancă au fost achi­ziţii de bunuri în rate fără dobândă. Valoa­rea cumpărăturilor în rate a fost de 6,6 mil. euro, numărul cardurilor utilizate în acest scop fiind de 25.000.

Mulţi clienţi care fac cumpărături cu cardul de credit nu reuşesc să achite integral sumele utilizate în perioada de graţie, ajungând astfel să plătească dobânzile de 25-30% pe an.

Modelul de rate fără dobândă a fost lansat pe piaţă de turcii de la Credit Europe Bank (fosta Finans­bank) la începutul anilor 2000, dar programul a fost preluat în ultimii ani şi de băncile de top precum BCR, BRD (prin divizia BRD Finance), Banca Tran­sil­vania, Raiffeisen, Alpha Bank sau Bancpost (prin divizia EFG Retail Services).

Citeşte mai multe despre cardurile de credit pentru cumpărături pe www.zf.ro.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici