- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vulpescu: Nu m-am consultat cu Ponta când am cerut intrarea Hidroelectrica în insolvenţă
Avocatul Remus Vulpescu, şeful OPSPI, a declarat că în luarea deciziei de a cere tribunalului acceptarea cererii de intrare în insolvenţă a Hidroelectrica nu s-a consultat cu premierul Victor Ponta şi că această operaţiune nu i-a atras "porunci" sau "chemări la cabinet".
Vulpescu: Nu m-am consultat cu Ponta când am cerut intrarea Hidroelectrica în insolvenţă (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)
"Nu", a răspuns Vulpescu, întrebat la emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică de Pro TV, dacă s-a consultat cu premierul atunci când a decis să ceară intrarea în insolvenţă a Hidroelectrica.
Vulpescu a afirmat că în ziua în care au apărut în presă primele informaţii privind cererea depusă de Consiliul de Administraţie al Hidroelectrica la tribunal pentru intrarea în insolvenţă se afla la Viena, într-o delegaţie condusă de Ponta, şi că nu a discutat cu premierul pe acest subiect întrucât au avut agende diferite.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Oleksandr Usyk l-a învins pe Tyson Fury în revanşa din Arabia Saudită
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
"Decizia nu mi-a atras nici sfaturi, nici chemări la cabinet, nici porunci", a continuat avocatul.
El ocupă şi funcţia de şef al Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) şi a fost numit administratorul special al Hidroelectrica.
Cel mai mare producător de energie electrică din România, Hidroelectrica, a intrat în insolvenţă în 20 iunie, la solicitarea Consiliului de Administraţie.
Consiliul şi-a motivat cererea prin scăderea cifrei de afaceri şi creşterea datoriilor, pe fondul unui "dezastru de management" şi al secetei din 2011.
Compania este deţinută de Ministerul Economiei.
Agenţia de rating Moody’s a retrogradat joi ratingurile Hidroelectrica pentru datorii pe termen lung şi pentru default cu două trepte, la nivelul "Caa1", cu perspectivă negativă, şi a retras totodată calificativele, ca urmare a intrării în insolvenţă a companiei.
Perspectiva negativă a ratingurilor reflectă riscul ca procedura de insolvenţă să accelereze maturităţile datoriilor peste capacitatea de rambursare a companiei şi să afecteze capacitatea atragerii de finanţare.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO