- Home
- Economic
- NEW YORK, (07.08.2011, 15:33)
- Vlad Popescu , Vlad Popescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Wall Street Journal: Retrogradarea SUA va rămâne doar un moment în cronica declinului puterii economice a SUA
Retrogradarea în premieră a ratingului Statelor Unite de la nivelul AAA ar putea genera turbulenţe în pieţe, zilele viitoare, dar va rămâne în istorie doar ca un moment în cronica declinului puterii economice a SUA, potrivit analiştilor contactaţi de Wall Street Journal (WSJ).
Urmărește
1011 afișări
Wall Street Journal: Retrogradarea SUA va rămâne doar un moment în cronica declinului puterii economice a SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Economistul şef pe SUA al companiei de cercetare Capital Economics, Paul Dales, a declarat că pieţele ar putea avea "o reacţie adversă", dar îşi vor reîndrepta în scurt timp atenţia către datele economice, care "nu sunt grozave".
"Pierderea ratingului AAA de către America este cel mai clar semnal de până acum că urmările crizei financiare globale vor fi resimţite pentru mulţi ani", a afirmat el.
Momentul ales de Standard & Poor's pentru retrogradarea SUA i-a surprins pe unii participanţi la piaţă şi a închis o săptămână tumultoasă pentru pieţele globale, însă unii observatori notează că decizia S&P a putut fi anticipată în ultimele săptămâni, în timpul certurilor din Congres privind plafonul datoriei de stat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
BREAKING NEWS: A demisionat Nicolae Ciucă din funcția de președinte PNL
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
-
Marcel Ciolacu a demisionat de la conducerea PSD. Partidul nu va contesta rezultatele alegerilor prezidenţiale
-
Iohannis nu a primit informări despre ingerinţe externe în alegeri
Preşedintele Springer Financial Advisors, Keith Springer, a declarat că decizia anunţată vineri seară de S&P "nu a fost chiar o surpriză pentru pieţe, care luaseră deja în calcul ameninţarea unei retrogradări, de unde şi căderea de săptămâna trecută".
Janet Tavakoli, analist independent de credit şi critic vechi al marilor agenţii de rating, S&P, Moody's şi Fitch, a declarat că reducerea ratingului SUA a venit foarte târziu, iar coborârea cu doar o treaptă, la AA+, nu reflectă situaţia reală a ţării.
În privinţa reacţiei pieţelor, Dales anticipează că indicele S&P 500 al bursei de la New York se va menţine la nivelul actual, în jur de 1.200 de puncte, iar randamentele titlurilor americane de Trezorerie vor rămâne la circa 2,5%.
Puţini investitori sunt obligaţi să ţină numai obligaţiuni cu rating AAA, iar cei aflaţi în această situaţie nu vor avea probleme din moment ce Moody's şi Fitch încă menţin SUA la triplu-A, notează el.
În plus, Rezerva Federală a anunţat vineri noapte că decizia S&P nu va afecta cerinţele de capital pentru băncile americane, limitând astfel posibilele consecinţe la care ar fi fost expuse băncile comerciale şi băncile de economii.
Directorul general al Ycmnet Advisors San Francisco, Michael Yoshikami, nu anticipează "cine ştie ce impact", cel puţin pe termen scurt.
"Când se declanşează panica în lume, unde fug investitorii? Către titlurile de Trezorerie, şi s-a putut observa asta în ultima săptămână", a comentat el.
Chiar şi fără ratingul AAA din partea S&P, titlurile de Trezorerie ar trebui să rămână un pariu foarte sigur pentru investitorii, băncile şi instituţiile financiare din întreaga lume care caută un refugiu. Deşi unii investitori au căutat să cumpere aur şi obligaţiuni emise de companii şi ţări ale căror ratinguri AAA nu sunt ameninţate, pieţele acestor active nu sunt nici pe departe suficient de mari şi de adânci ca cea a tilturilor de Trezorerie şi obligaţuiunilor garantate de agenţiile federale americane, notează analiştii.
Citește pe alephnews.ro: BREAKING NEWS: Ciolacu demisionează de la conducerea PSD după rezultatele alegerilor prezidențiale din primul tur. „Cine e vinovat?” – „Eu!”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Încrederea Asiei şi Europei în dolar nu este afectată, pentru moment, de reducerea ratingului SUA
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe