- Home
- Economic
- BUCURESTI, (05.02.2020, 15:29)
- Teona Tomoiaga
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Windows 7 a murit, dar oamenii rămân cu el. Doar 4% utilizatori au renunţat la Windows 7
După ce licenţele pentru Windows 7 au expirat, în data de 14 ianuarie, Microsoft spera că oamenii vor renunţa la vechiul sistem de operare şi vor trece la Windows 10, însă un raport de analiză arată că schimbarea sistemelor de operare se întâmplă, însă nu conform aşteptărilor, scrie Techradar.com
Urmărește
911 afișări
Cel mai recent raport al NetMarketShare, companie care urmăreşte utilizarea online a sistemelor de operare şi a altor programe software, relevă faptul că trecerea utilizatorilor la Windows 10 se întâmplă, însă nu conform aşteptărilor Microsoft.
Raportul, primul publicat după ce Microsoft şi-a încetat suportul pentru Windows 7, arată că, în prezent, 25,6% dintre utilizatori încă folosesc vechiul sistem de operare, comparativ cu 29,57%, procentul înregistrat în luna decembrie a anului trecut.
ULTIMELE ȘTIRI
-
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
-
Ambulanţă implicată într-un accident grav pe DN 2, în Vrancea: o persoană a murit, mai multe sunt rănite/ Încă o persoană a murit
-
Incendiu într-o parcare din Sectorul 2 al Capitalei: Două maşini, afectate
-
România la limită: Deficit bugetar uriaş, pensii şi salarii îngheţate, taxe ridicate – Ce urmează?
Între timp, cota de piaţă a Windows 10 a crescut uşor de la 53,36% în decembrie 2019, la 57,08%, creştere ce corespunde cu dispariţia din piaţă a cotei deţinută de sistemele Windows 7. Deşi rezultatele indică că lucrurile se îndreaptă într-o direcţie bună pentru Microsoft, companie s-ar putea să fie dezamăgită în contextul în care se aştepta la un salt mai mare de trecere la Windows 10.
Totodată, Microsoft se teme că odată ce publicitatea din jurul subiectului se va disipa, lumea nu va mai face trecerea deloc către Windows 10. Iar deşi numărul utilizatorilor Windows 7 a scăzut, încă mai există un număr mare de oameni care rămân pe Windows 7.
Între cele mai utilizate sisteme de operare, Windows 7 rămâne al doilea, după Windows 10. Al treilea cel mai utilizat sistem de operare este Windows 8.1 (3.38%), urmat de macOS 10.14 (3.12%), ceea ce arată cât de mult se luptă Apple pentru a-i determina pe utilizatori să cumpere Mac-uri şi MacBooks.
Microsoft anunţa utilizatorii sistemului de operare Windows 7, în 13 ianuarie, că platforma va rămâne fără suport tehnic începând cu data de 14 ianuarie 2020.
Sistemul de operare, care era folosit de aproximativ 400 de milioane de utilizatori, nu mai primeşte actualizări software, ceea ce înseamnă că utilizatorii care decid să folosească în continuare Windows 7 sunt mai expuşi la ameninţări informatice.
„Poţi folosi în continuare Windows 7, dar, după ce suportul s-a oprit, computerul tău va fi mai vulnerabil la riscuri de securitate şi viruşi. Windows va continua să pornească şi să ruleze, dar nu vei mai primi actualizări software, inclusiv actualizări de securitate, de la Microsoft. Dispozitivele care rulează software care nu mai beneficiază de suport nu sunt protejate”, a transmis compania la acea dată.
Windows 7 a fost lansat în 2009 şi a devenit repede un mare succes de piaţă, fiind apreciat de specialişti. În primele şase luni, Microsoft a vândut 100 de milioane de licenţe.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Finlanda și Estonia lansează patrule navale în urma suspiciunii de sabotaj rusesc în cazul Estlink 2. Rutte: „NATO va spori prezența în Marea Baltică”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Drumul spre distracția de Revelion e aglomerat: Rute alternative și sfaturi esențiale pentru un drum sigur spre munte
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 15:13
-
astăzi, 15:11
Marcel Ciolacu: Guvernul României este solidar cu poporul azer