Având în vedere evoluţia faţă de martie 2007, cel mai dinamic sector a fost industria extractivă, care a înregistrat creşteri de 20,7%, urmat de industria prelucrătoare (16,7%), se arată într-un comunicat al INS.
Creşteri de preţuri sub nivelul înregistrat pe total au fost constatate la energie electrică şi termică, gaze şi apă (4,9%).
Pe marile grupe industriale, creşteri semnificative de preţuri au fost remarcate la produsele industriei energetice, avansul fiind de 19,7%.
Majorări de preţuri sub nivelul înregistrat pe total au fost înregistrate la produsele din industria bunurilor de uz curent (14,8%), industria bunurilor intermediare (13,5%), industria bunurilor de capital (11,6%) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată (10,3%).
Comparativ cu luna februarie, pe sectoare de activitate, preţurile produselor din industria prelucrătoare au înregistrat o creştere cu 2,1%, iar cele din industria extractivă şi energie electrică şi termică, gaze şi apă s-au situat aproape la acelaşi nivel înregistrat în luna anterioară.
Pe marile grupe industriale, creşteri de preţuri peste nivelul înregistrat pe total au avut produsele din industria bunurilor intermediare (2,3%), industria energetică (1,9%) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată (1,9%).
Potrivit datelor INS, majorările de preţuri din industria bunurilor de uz curent şi din industria bunurilor de capital s-au plasat sub nivelul înregistrat pe total, avansurile fiind de 1% şi, respectiv, 0,8%.