Zece români pe lista celor 100 de lideri ai inovaţiei din Europa Centrală şi de Est

România are zece nominalizări pe lista celor 100 de lideri ai inovaţiei din Europa Centrală şi de Est, în domenii precum educaţie şi advertising, inginerie, administraţie publică sau securitate, potrivit unui comunicat transmis miercuri de Google.

Urmărește
1909 afișări
Imaginea articolului Zece români pe lista celor 100 de lideri ai inovaţiei din Europa Centrală şi de Est

Zece români pe lista celor 100 de lideri ai inovaţiei din Europa Centrală şi de Est

Printre cele zece nominalizări româneşti de pe lista liderilor inovaţiei se regăsesc Dan Nechita, consilier al prim-ministrului şi Radu Puchiu, secretar de stat în Guvernul României.

Dan Nechita este responsabil de proiectul IThub.gov.ro, o platformă guvernamentală dezvoltată împreună cu sectorul privat şi mediul antreprenorial, în scopul creşterii calităţii serviciilor publice cu ajutorul tehnologiei, în timp ce Radu Puchiu a fost nominalizat pentru eforturile de a aduce administraţia din România mai aproape de oameni, cu ajutorul lumii digitale şi al tehnologiei, prin parteneriate şi internship-uri.

Dumitru Popescu este CEO şi fondator ARCA Space Corporation, compania care a dezvoltat ArcaBoard, o maşină electrică zburătoare, lansată în decembrie 2015 şi disponibilă pentru achiziţionare.

LiveRail, platforma de monetizare a reclamelor video online, cumpărată în 2014 de Facebook cu 500 de milioane de dolari i-a adus fondatorului Andrei Dunca nominalizarea pe lista liderilor inovaţiei.

Printre nominalizaţi se mai numără Andras Lenard şi Attila Bustya, co-fondatorii unei companii care oferă servicii de monitorizare şi securitate cu ajutorul dronelor, Spider Drone Security, şi Raul Popa, co-fondator şi CEO TypingDNA, un start-up care dezvoltă tehnologii de securitate cibernetică bazate pe tiparul de utilizare a tastaturii de către fiecare persoană.

Mihai Raneti, Claudia Dehelean, Adina Brutaru (din România), alături de Kacper Gogol (Polonia), sunt fondatorii Clepsisoft CyberFog, o companie de „ethical hacking”, care ajută protecţia unei organizaţii prin crearea a mii de computere şi servicii false, ascunzând astfel echipamentele reale de potenţiale atacuri.

Andrei Avădănei este CEO Bit Sentinel Security şi preşedintele ONG-ului Cyber Security Research Center from Romania (CCSIR), expert în securitate cibernetică şi IT din România. CCSIR, ONG-ul al cărui preşedinte este, organizează cea mai mare conferinţă de securitate cibernetică şi hacking din Europa Centrală şi de Est, DefCamp.

Alte nume pe lista liderilor inovaţiei sunt Roxana Rugină care a pus bazele fundaţiei Simplon România care oferă tinerilor cursuri de programare şi pregătire pentru a deveni dezvoltatori de software şi Andreea Hanganu, co-fondator al Institute for Digital Government (IDG,) o organizaţie românească al cărei obiectiv principal este modernizarea instituţiilor publice şi non-profit din România prin dezvoltarea comunicării digitale.

Lista finală a celor 100 de nume a fost realizată pe baza nominalizărilor venite din partea partenerilor proiectului şi a publicului. În 2016, cea mai mare parte a finaliştilor sunt persoane sau echipe din zona de business (54) şi social/politică (29). Alte categorii includ ştiinţă (10), dar şi media şi cultură (7).

Google a anunţat lista celor 100 de lideri ai inovaţiei din Europa Centrală şi de Estîn cadrul celei de a treia ediţie a proiectului New Europe 100 (NE100). Proiectul NE100 este organizat de Res Publica împreună cu Visegrad Fund, Google şi Financial Times, şi în cooperare cu importante instituţii din această regiune a Europei.

Lista NE100 face parte din campania de promovare a inovaţiei în Europa Centrală şi de Est, prin evidenţierea celor care sunt motorul schimbărilor pozitive în societate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici